У Кишиневі провели виставку українського фотожурналіста та аукціон на підтримку «Охматдиту»

У Кишиневі провели виставку українського фотожурналіста та аукціон на підтримку «Охматдиту»

Фото
Укрінформ
У центрі Mediacor у Кишиневі відбувся благодійний аукціон, а також виставка робіт українського фотожурналіста Яна Доброносова, який перебував поблизу НДСЛ «Охматдит» в момент прильоту російської ракети 8 липня і зробив фото наслідків ворожого удару.

Як передає Укрінформ, про це у Фейсбуці повідомило посольство України в Молдові.

Організатор заходу – Асоціація української культури та мистецтва в Молдові «Пташка».

Посол України в РМ Марко Шевченко розповів присутнім про черговий воєнний злочин армії РФ і подякував народам та урядам Молдови та інших країн за солідарність і допомогу.

Голова Делегації ЄС в РМ European Union in the Republic of Moldova Яніс Мажейкс запевнив, що ЄС допомагатиме Україні до її перемоги.

У посольстві додали, що учасники заходу взяли активну участь в аукціоні. Зібрані кошти будуть спрямовані на відбудову лікарні «Охматдит», як і кошти (5 тис. євро), зібрані під час благодійного концерту «Молитва за Україну», організованого дружиною посла Олесею Шевченко, International Women's Club of Moldova - IWCM та Filarmonica Națională «Serghei Lunchevici» – Moldova.

Як повідомляв Укрінформ, 8 липня Росія завдала масованих ударів по Києву, Дніпру, Кривому Рогу, Краматорську, Слов'янську. У столиці одна з ракет влучила в будівлю дитячої лікарні «Охматдит».

Фото: посольство України в Молдові / Фейсбук

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-