У Варшаві відбувся концерт Ukrainian Freedom Orchestra

У Варшаві відбувся концерт Ukrainian Freedom Orchestra

Фото
Укрінформ
У Національній опері у Варшаві відбувся концерт Ukrainian Freedom Orchestra («Українського оркестру свободи») під керівництвом канадсько-української диригентки Кері-Лінн Вілсон.

Як передає Укрінформ, про це у Фейсбуці повідомило посольство України в Польщі.

Зауважується, що цьогорічна програма концерту складалася з твору «Буча. Лакрімоса» Вікторії Полеви, яка вшановує пам’ять жертв трагедії у Бучі, «Симфонії №9» Людвіга ван Бетховена з текстом «Оди до радості» українською мовою, а також було виконано Гімн України.

На концерті виступили Ольга Безсмертна (сопрано), Наталія Кухар (мецо-сопрано), Валентина Дитюк (тенор), Андрій Кимах (баритон) та Марко Комонко (скрипка), а також взяв участь Хор Підляської опери і філармонії у Білостоці.

Захід відбувся під почесним патронатом Першої Леді України Олени Зеленської та посла України в Республіці Польща Василя Зварича за співорганізації Міністерства культури та інформаційної політики України.

Ukrainian Freedom Orchestra – оркестр, створений у 2022 році завдяки ініціативі Метрополітен-опера в Нью-Йорку та Великого театру у Варшаві. До його складу входять українські музиканти, які є учасниками європейських оркестрів, та інструменталісти, які грають в українських колективах.

Нагадаємо, Ukrainian Freedom Orchestra («Український оркестр свободи») здійснює третій міжнародний тур, який триває з 12 липня до 4 серпня.

Фото: Karpati&Zarewicz

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-