Діаспора із Відня доправила в Україну вже понад пів мільйона тонн допомоги й 30 «швидких»

Діаспора із Відня доправила в Україну вже понад пів мільйона тонн допомоги й 30 «швидких»

Ексклюзив
Укрінформ
Створена українцями Відня громадська організація YOUkraine зібрала та доправила в Україну понад 550 тонн допомоги та понад 30 автівок швидкої медичної допомоги й евакуації.

Про це власному кореспондентові Укрінформу повідомила очільниця напрямку гуманітарної допомоги в YOUkraine Софія Грабань.

"З початку повномасштабного вторгнення волонтери нашої організації зібрали та доправили  в Україну понад 550 тонн допомоги та більш як 30 автівок швидкої медичної допомоги та евакуації. А завдяки підтримці донорів понад 65 різних лікарень та стабілізаційних центрів в Україні отримали необхідне обладнання та медикаменти , - зазначила Грабань.

За її словами, нещодавно в Україну доправили черговий автомобіль швидкої допомоги, який зараз вже використовується парамедиками з TacMed Ukraine для евакуації поранених українських воїнів з поля бою. Кошти на автівку були зібрані під час організованої спільно з іншою українською організацією Відня Unlimited Democracy інсталяції, коли на у центрі австрійської столиці виставлялася розстріляна росіянами карета швидкої допомоги з Харківщини.

Також YOUkraine займається забезпеченням українських воїнів медикаментами та аптечками.

"Загалом ми сформували та передали щонайменше 25 укомплектованих рюкзаків парамедикам та понад 900 військових аптечок, створених за стандартами НАТО. Наприклад, кожен такий рюкзак містить понад 50 високоякісних компонентів, що дозволяють надавати екстрену медичну допомогу та стабілізувати пацієнтів до прибуття до найближчої лікарні. Коштує один рюкзак близько €1500, а згадані аптечки можуть врятувати життя військового у 80% ситуацій", - повідомила Грабань.

За її словами, організація загалом зібрала понад €242 тисячі, які були використані для допомоги українцям у зонах бойових дій.

Читайте також: Австрія прийняла на відпочинок дітей із прифронтового Очакова

Збір коштів відбувається, зокрема, і шляхом різних благодійних заходів у Відні.

"Наприклад, ми організовували виставку ArtUkraїna, на якій було представлено понад 60 робіт 20 талановитих українських художників з метою збору коштів для підтримки українських парамедиків. А на благодійному показі фільму “20 днів в Маріуполі” було зібрано €9 тисяч, які передали на забезпечення потреб одного з героїв фільму, який пережив окупацію Маріуполя і зараз допомагає на фронті як бойовий медик", - повідомила Грабань.

Як повідомляв Укрінформ, фундація "Українці в Нідерландах" від 24 лютого 2023 року по 24 лютого 2024 року зібрала понад €185 тисяч, які пішли на гуманітарну допомогу Україні.

Фото: YOUkraine

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-