Розпочала роботу Міжнародна школа україністики «Крок до України – МІОК»

Розпочала роботу Міжнародна школа україністики «Крок до України – МІОК»

Укрінформ
Міжнародний інститут освіти, культури та зв’язків з діаспорою (МІОК) повідомив про початок роботи ХІХ Міжнародної школи україністики «Крок до України», до якої цьогоріч долучилися студенти з 11 країн – Австралії, Австрії, Аргентини, Болгарії, Бразилії, Італії, Німеччини, Норвегії, Південної Кореї, Польщі та США.

Як передає Укрінформ, про це МІОК повідомив на своїй фейсбук-сторінці.

«Попереду на наших студентів чекають два тижні занять, насичених і цікавих, під час яких вони зможуть не лише поглибити свої знання української мови, а й узяти участь у захопливих розмовних практиках та інтерактивних дискусійних клубах», – ідеться в дописі.

У МІОК зауважили, що метою школи є не лише навчання, а й створення спільноти однодумців – середовища, у якому кожен може поділитися своїми ідеями, знайти нових друзів і стати частиною великої родини, об’єднаною любов’ю до України.

Ірина Ключковська, директорка МІОКу, засновниця школи україністики, зазначила: «Світ творять люди відважні та ризиковані. Ми започаткували цей проєкт у час, коли розуміння важливості буття української мови у світі в нашому суспільстві не було взагалі. Пройшли ми довгий і складний шлях. А вже сьогодні можемо ствердити: Школа – це ще один наш великий успіх, в основі якого – віра в Україну і її майбутнє. Школа «Крок до України» для мене також – велика гордість за людей, за моїх колег, з якими сьогодні працюю. Отож крокуймо до України разом!»

МІОК висловив щиру подяку Світовій федерації українських жіночих організацій (СФУЖО) за надання Стипендії імені Анни Кісіль. Ця стипендія відкрила студентам унікальні можливості для занурення у світ української мови та культури.

Як повідомляв Укрінформ, СФУЖО заснувала стипендію для вивчення української мови імені своєї покійної очільниці, відомої діячки української діаспори Анни Кісіль у лютому 2021 року.

Анна Кісіль за життя регулярно підтримувала освітні проєкти серед діаспори та в Україні, зокрема, стала меценатом видання першого підручника з української мови як іноземної «КРОК-2», створеного за міжнародними стандартами у МІОКу, та сприяла розвитку освітнього порталу «Крок до України» МІОК.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-