У ПАР відкрили виставку про Голодомор в Україні

У ПАР відкрили виставку про Голодомор в Україні

Фото
Укрінформ
У південноафриканському місті Дурбан відкрився мистецький проєкт української дизайнерки Юлії Федорович «Комунікація історичної травми через мистецтво» (Communicating Historical Trauma via Art) про Голодомор в Україні 1932-33 років.

Як передає Укрінформ, про це у Фейсбуці повідомило посольство України в ПАР.

У своїй промові посол України в ПАР Любов Абравітова наголосила на важливості продовження інформування світу про злочини проти людяності в Україні.

«На жаль, сьогодні ми є свідками другої хвилі геноциду проти українського народу: примусова депортація дітей з українських територій, цілеспрямовані напади на лікарні, школи, дитячі садки, житлові будинки...», – сказала вона.

Під час заходу також відбулася панельна дискусія про передачу історичної травми через мистецтво.

Виставка організована спільно Центром вивчення історії Голокосту, посольством України в ПАР та Українською асоціацією в ПАР (Ukrainian Association of South Africa).

Мистецький проєкт можна переглянути у Durban Holocaust & Genocide Centre до 30 липня за адресою: 44 KE Masinga Rd, North Beach, Durban, 4025.

Нагадаємо, 2023 року у Києві презентували вуличну виставку та анімаційний фільм української дизайнерки Юлії Федорович «ГØЛØДØМØР».

Фото: Embassy of Ukraine to the Republic of South Africa / Фейсбук

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-