Прем'єр-міністр Литви відвідала літній табір у Паланзі, де відпочивають діти з України

Прем'єр-міністр Литви відвідала літній табір у Паланзі, де відпочивають діти з України

Фото
Укрінформ
Прем'єр-міністр Литви Інгріда Шимоніте зустрілася 22 липня у морському курорті Паланга з дітьми з міста Бучі Київської області, які перебувають на відпочинку в Литві.

Як передає Укрінформ, про це повідомляє у вівторок мовник LRT

Шимоніте поспілкувалася з українськими дітьми, відвідала пізнавальну екскурсію в Музеї бурштину, а також взяла участь у сеансі арттерапії для дітей в Художньому музеї видатного литовського скульптора Антанаса Монтіса.

Табір, який дозволяє українським дітям провести мирне літо на березі Балтійського моря, організовується вже другий рік для дітей віком від 7 до 17 років, які постраждали від війни Росії проти України. Це ті, хто втратили одного з батьків, безпосередньо постраждалі або діти із соціально вразливих, а також - багатодітних сімей.

Табір фінансується муніципалітетом Паланги за підтримки Литовського Червоного Хреста.

Цього літа вже відвідали або ще відвідають Палангу загалом чотири зміни учасників табору, кожна з яких складається з 15 дітей. Діти проводять дев'ять днів на морі, ще два дні – в дорозі.

У понеділок прем'єр-міністр Шімоніте також відвідала Реабілітаційну лікарню в Паланзі, де ознайомилася з умовами та можливостями закладу.

Як повідомлялося, напередодні дружина посла України в Литві Анна Бешта та дружина посла Великої Британії у Литві Паскаль Оллей відвідали українських дітей з Одеського спеціалізованого будинку дитини, евакуйованого до Литви через повномасштабне російське вторгнення в Україну.

Фото:  Департамент комунікацій уряду Литви

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-