Українська парафія у Вероні проведе концерти з нагоди Дня державності та хрещення Русі

Українська парафія у Вероні проведе концерти з нагоди Дня державності та хрещення Русі

Укрінформ
Православна українська парафія у Вероні (Італія) проведе 27-28 липня концерти з нагоди 1036 річниці Дня української державності та Дня хре‌щення Київської Русі, на яких прозвучать найкращі класичні, духовні та фольклорні твори українських композиторів.

Як передає Укрінформ, про це у Фейсбуці повідомив настоятель Православної української парафії Верони Іван Ружицький.

«Талановиті діти і молодь із міста Київ привезуть до Італії найкращі українські пісні. Ви маєте унікальну можливість почути старовинний обрядовий фольклор, здійснивши подорож у часі крізь усі чотири пори року, проникнетесь красою духовної молитовної музики, а також познайомитесь з творами сучасних українських композиторів. І усе це у бездоганному багатоголоссі під керівництвом диригентки Олени Мордаревич. Приготуйтесь зачаруватися чистими голосами і щирими серцями, які щодня борються за свободу, рідну мову і культуру», – йдеться в дописі.

Також буде багато музичних сюрпризів від спеціальної гості свята української етноспівачки Іларії та юних солістів гурту «Діти коляди».

У суботу концерт відбудеться о 20.30 у Церкві святої Лючії Екстра за адресою: Via Santa Elisabetta, 19, 37137, Verona VR. У неділю концерт розпочнеться о 18:00 у Chiesa dei Santi Filippo e Giacomo за адресою: Via Roma, 40, 37020 Erbezzo VR.

Учасники: лауреат міжнародних конкурсів дитячий хор «Пастораль» (м.Київ), етногурт «Діти Коляди» (м.Київ), спеціальний гість заходу – українська етноспівачка, композитор, поетеса ILLARIA.

Детальніша інформація доступна за посиланням.

Нагадаємо, в італійському місті Мілан з 27 до 31 травня тривав фестиваль «Ucraina è Ucraina» («Україна – це Україна»), у програмі якого була низка конференцій, показів, виставок та інших важливих і цікавих заходів, присвячених Україні – її історії, образотворчому мистецтву, музиці, літературі та кіно.

На фото дитячий хор «Пастораль». Olena Mardarevych

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-