У центрі Лондона презентували інсталяцію, присвячену вбитим Росією українським спортсменам

У центрі Лондона презентували інсталяцію, присвячену вбитим Росією українським спортсменам

Фото
Укрінформ
На Парламентській площі в Лондоні 24 липня презентували інсталяцію, присвячену пам'яті українських спортсменів, які загинули внаслідок повномасштабного російського вторгнення в Україну.

Як передає Укрінформ, про це у Фейсбуці повідомило посольство України у Великій Британії.

У відкритті взяли участь українські спортсмени Державний Міністр з Питань Європи Стівен Дауті, Форін Офісу, посли та посольства Німеччини, США та Франції та України.

У диппредставництві нагадали, що з лютого 2022 року російська війна забрала життя тисяч невинних українців, включаючи 487 спортсменів. Понад 4 тис. спортсменів досі активно захищають свою країну. Водночас цього року на Олімпійських іграх у Парижі Україну представлятимуть лише 140 спортсменів, що є найменшою кількістю за всю історію літніх Олімпіад для України.

Тож презентована інсталяція зображає цифру «487», хоча реальна кількість жертв може бути ще більшою. Навколо інсталяції розташоване спортивне обладнання, яке символізує дисципліни загиблих спортсменів, наочно нагадуючи про руйнівні наслідки війни.

Інсталяція також є потужним нагадуванням про величезні втрати, які несе Україна через війну, і символом шани до тих, хто віддав своє життя заради майбутнього своєї країни.

«Ми дякуємо партнерам за цю символічну ініціативу та закликаємо світову спільноту звернути увагу на жорстокість та гуманітарні злочини Росії, посилити підтримку України у боротьбі за мир і справедливість», – подякували в посольстві.

Нагадаємо, Світовий конгрес українців разом з Українсько-американською координаційною Радою, Міністерством молоді та спорту України та за підтримки Офісу Президента України започаткував кампанію #TheLastOlympics напередодні початку літньої Олімпіади-2024 у Парижі.  

Фото: Embassy of Ukraine to the UK / Фейсбук

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-