Ukrainian Freedom Orchestra виконав перший в історії симфонічний концерт на верфях у польській Гдині

Ukrainian Freedom Orchestra виконав перший в історії симфонічний концерт на верфях у польській Гдині

Фото
Укрінформ
Ukrainian Freedom Orchestra («Український оркестр свободи») під керівництвом канадсько-української диригентки Кері-Лінн Вілсон виконав перший в історії симфонічний концерт на верфях у польському місті Гдиня.

Як передає Укрінформ, про це Кері-Лінн Вілсон повідомила на своїй фейсбук-сторінці.

«…Ми увійшли в історію, виконавши перший в історії симфонічний концерт на верфях у Гдині, місці зародження Руху Солідарності, який допоміг спричинити падіння Радянського Союзу», – написала вона.

Почесним патроном концерту був Лех Валенса, засновник Руху та колишній президент Польщі.

«Ukrainian Freedom Orchestra продовжує свою боротьбу за волю України з революційною музикою, яка була створена у відповідь на гноблення – від Bucha Lacrimosa Вікторії Польової до Дев’ятої симфонії Бетховена. Слава Україні та в імʼя солідарності Польщі», – додала диригентка.

Ukrainian Freedom Orchestra – оркестр, створений у 2022 році завдяки ініціативі Метрополітен-опера в Нью-Йорку та Великого театру у Варшаві. До його складу входять українські музиканти, які є учасниками європейських оркестрів, та інструменталісти, які грають в українських колективах.

Нагадаємо, раніше в липні концерт Ukrainian Freedom Orchestra відбувся у Національній опері у Варшаві у рамках його третього міжнародного туру, що триває з 12 липня до 4 серпня.

Фото: Karpati & Zarewicz, Krzysztof Mystkowski

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-