Представники української діаспори зустрілися з послом у Британії Залужним

Представники української діаспори зустрілися з послом у Британії Залужним

Фото
Укрінформ
У приміщенні посольства України у Великій Британії відбулася зустріч представників місцевої української громади з послом України, генералом у відставці Валерієм Залужним.

Як передає Укрінформ, про це у Фейсбуці повідомила Спілка українців у Великій Британії (Association of Ukrainians in Great Britain). 

«…Разом з нашими українськими організаціями та церквами ми мали можливість зустрітися з новим генеральним послом Валерієм Залужним. Зустріч, що тривала дві з половиною години, була продуктивною та інформативною», – йдеться в дописі.

Громадська організація Support Ukraine / London Euromaidan, члени якої брали участь у зустрічі, повідомила, що під час зустрічі з послом відбулася продуктивна розмова щодо майбутньої співпраці та спільної боротьби з неспровокованою російською війною проти України у будь-який можливий спосіб. 

До зустрічі також долучився представник Української автокефальної православної церкви у Великій Британії, протопресвітер Катедрального собору Святого Преображення Господнього УАПЦ у Лондоні Богдан Матвійчук. 

Своєю чергою посол Валерій Залужний подякував лідерам українських громадських і благодійних організацій у Великій Британії за важливий внесок у відстоювання інтересів нашої держави на всіх можливих рівнях.

Він зауважив, що українська громада у Великій Британії з перших днів російської агресії у 2014 році відіграє важливу роль і є потужним голосом України в Сполученому Королівстві, та наголосив, що «ми повинні продовжувати бути єдиним щитом для захисту нашої Батьківщини, протистояння спробам держави терориста знищити українську ідентичність та стерти Україну з мапи світу».

«Домовились продовжувати старі і розпочати нові спільні ініціативи та консолідувати усі наші зусилля для посилення нашого протистояння проти російського агресора, підтримки єдності української спільноти та збереження її національної ідентичності. Все це є важливим внеском для нашої Перемоги та майбутнього нашої держави», – написав Валерій Залужний.

Нагадаємо, Валерій Залужний розпочав роботу послом України у Великій Британії 11 липня 2024 року.

Процедуру призначення Залужного послом України у Сполученому Королівстві було запущено на початку березня, 9 травня Президент Володимир Зеленський видав відповідний указ.

Фото: ukrembassy_uk, Association of Ukrainians in Great Britain

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-