СКУ закликає Грузію переглянути рішення щодо розшуку добровольців Грузинського легіону

СКУ закликає Грузію переглянути рішення щодо розшуку добровольців Грузинського легіону

Укрінформ
Світовий конгрес українців (СКУ) висловив занепокоєння нещодавнім рішенням грузинського уряду оголосити у розшук близько 300 бійців-добровольців Грузинського легіону, який став на захист України проти російського агресора.

Як передає Укрінформ, про це йдеться на сайті СКУ.

СКУ закликає владу Грузії переглянути це рішення, яке нагадує подібні заходи вжиті раніше російською владою, та закликає Європейський Союз (ЄС) розпочати діалог з урядом у Тбілісі, щоб розв'язувати цю проблему та підтримати права грузинських добровольців. 

«Це дуже тривожні події, які можуть свідчити про зміну політичного ландшафту Грузії. Бійці-добровольці Грузинського Легіону завжди виявляли неабияку хоробрість і відданість принципам демократії та свободи як у Грузії, так і в Україні. Для ЄС вкрай важливо заохочувати Грузію підтримувати демократичні цінності та сприяти втіленню європейських прагнень її народу», – заявив президент СКУ Павло Ґрод.

Читайте також: Спецслужби Грузії розслідують підготовку замаху на Іванішвілі і повязують її з Україною

Він наголосив, що зв’язок між українцями та грузинами лишається міцним. Як глобальна українська спільнота, СКУ солідарний з народом Грузії і відданий підтримці його боротьбі за демократію та євроатлантичну інтеграцію.

«Ми також висловлюємо нашу вдячність добровольцям Грузинського Легіону за їх непохитну відданість справі вільних, суверенних та незалежних України і Грузії»,– додав Ґрод.

Нагадаємо, 22 липня стало відомо, що 22 липня спеціальні служби Грузії оголосили добровольців Грузинського Легіону у розшук.

Також Служба державної безпеки Грузії почала викликати на допит грузинських добровольців, які воювали в Україні проти російських військ.

Фото: RFE/RL

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-