Українському товариству «Просвіта» в Аргентині виповнилося 100 років

Українському товариству «Просвіта» в Аргентині виповнилося 100 років

Укрінформ
Українська громада в Аргентині у четвер, 1 серпня, відзначає значну подію у своїй історії – 100 років від часу створення аргентинського осередку Українського культурного товариства «Просвіта», яке було засноване в 1868 році в Україні.

Як передає Укрінформ, про це йдеться на фейсбук-сторінці Asociación Ucrania de Cultura PROSVITA.

В організації повідомили, що основи для майбутнього товариства в Аргентині заклав отець Ярослав Карп’як, організувавши в тодішній колонії Апостолес, що у провінції Місьйоне, першу «Читальню Просвіта», яка проіснувала недовго.

«Українське товариство «Просвіта» – Буенос-Айрес» було засноване у 1924 році у домі пана Василя Дмитришина за ініціативи пана Григорія Недобія та групи емігрантів.

Незабаром, після юридичного оформлення, до неї приєдналися перейменоване Товариство «Просвіта» у Беріссо як перша філія та Товариство «Просвіта» – Док суд (заснований у 1928 році), котрі разом із багатьма іншими підтримували дух цієї великої родини.

«Сьогодні ми святкуємо не лише минуле, а й сьогодення та майбутнє української громади в Аргентині. Ми працюємо над популяризацією нашої тисячолітньої культури, ідеалів свободи та ідентичності, яка нас об’єднує. Зі святом, Просвіта! Будуймо мости між нашим корінням та майбутнім», – наголосили в організації.

Нагадаємо, 4 червня посол України Юрій Клименко провів зустріч з міністром культури Аргентини Леонардо Сіфеллі, під час якої було приділено увагу внеску української громади Аргентини у культурне й етнічне розмаїття країни.

Фото: Asociación Ucrania de Cultura PROSVITA / Фейсбук

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-