У США розпочався ініційований діаспорою «Місяць України в Чикаго»

У США розпочався ініційований діаспорою «Місяць України в Чикаго»

Фото
Укрінформ
В американському місті Чикаго стартував «Місяць України в Чикаго», ініційований Українським конгресовим комітетом Америки (УККА), відділення Іллінойс (Ukrainian Congress Committee of America, Illinois Division).

Як передає Укрінформ, про це у Фейсбуці повідомило генеральне консульство України в Чикаго.

Місяць стартував 1 серпня з церемонії підняття державного прапора України в центрі Чикаго.

На знак солідарності з Україною та українською громадою міста, мер Брендон Джонсон підписав прокламацію, яка визнає серпень 2024 року – місяцем України у Чикаго.

Підтримати Україну прийшли іноземні дипломати, друзі України з числа представників місцевої влади, бізнесових кіл і духовенства.

Під час свого виступу генеральний консул України в Чикаго Сергій Коледов подякував владі міста Чикаго за надану допомогу вимушеним переселенцям з України, які знайшли прихисток в Чикаго після повномасштабного нападу Росії на Україну, а також наголосив, що лише жовто-синій стяг може бути кольором перемоги над російським агресором.

Саму церемонію підняття прапора традиційно провадили українсько-американські ветерани UAV Post 32 Chicago.

Окремо генконсульство подякувало управі Українського конгресового комітету Америки (відділ Іллінойс), який цьогоріч відзначає своє 50-річчя, за багаторічну працю для підтримки України та розвитку української громади в Іллінойсі.

«Завдяки активній роботі чиказької команди УККА та волонтерів під керівництвом президента Марії Дмитрів-Капеняк (Mariya Dmytriv-Kapeniak), в Чикаго постійно проходять заходи різного формату, але з єдиною метою – підтримати Україну, підтримати Збройні Сили України та наблизити Українську Перемогу», – наголосили у ГКУ.

Нагадаємо, Українська національна інформаційна служба (УНІС) – вашингтонське бюро Українського конгресового комітету Америки (УККА) – провела у червні Український тиждень – традиційні адвокаційні заходи, які вже понад 20 років організовують для представників української громади з різних регіонів США.

Фото: Peter Koutun

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-