У Будапешті відкрили виставку експонатів, створених українськими дітьми

У Будапешті відкрили виставку експонатів, створених українськими дітьми

Фото
Укрінформ
У Будапешті відкрили виставку експонатів, виготовлених дітьми з України віком від 3 до 8 років, які були змушені покинути свою країну та тимчасово проживають в Угорщині.

Як передає Укрінформ, про це у Фейсбуці повідомило посольство України в Угорщині.

Виставку відкрив мер Будапешта Гергей Корачонь, який у вступній промові зазначив, що в Угорщині є дуже багато партнерів, які працюють над тим, щоб українським дітям повернути дитинство, а також допомогти тим дітям, які були травмовані війною, якомога легше пережити цей період.

У церемонії відкриття також взяв участь тимчасовий повірений України Іштван Балог.

Роботи, представлені на виставці, були створені в рамках «рольової гри». Програма під назвою «Літні табори з розвитку навичок та компетенцій для дітей-біженців з України» була реалізована завдяки фінансуванню, наданому Регіональним офісом Програми підтримки українських біженців UNICEF в Угорщині, на умовах, визначених муніципалітетом Будапешта, у рамках конкурсу «Забезпечення та прийом дітей-біженців з України 2024», організованого та проведеного Будапештським соціальним фондом. Проєкт був реалізований завдяки співпраці Дому українських традицій та NestingPlay.

Під час своєї промови керівниця фонду «Дім українських традицій» Олена Бескоровайна повідомила, що з вересня 2024 року в Будапешті буде відкрита офіційна двомовна українсько-угорська школа, що відчинить двері для українських дітей, які бажають крокувати дорогою знань.

Посольство подякувало меру м.Будапешт Гергею Корачоню, Регіональному офісу Програми підтримки українських біженців UNICEF в Угорщині, керівникам Дому українських традицій, а також NestingPlay за організацію чудової виставки, та надання постійної підтримки українським діткам, що постраждали від війни.

Нагадаємо, у вересні у Будапешті відкриють офіційну школу для україномовних дітей. Навчання відбуватиметься по адаптованій програмі українською мовою з розширеним вивченням угорської та англійської мов.

Фото: Embassy of Ukraine in Hungary / Фейсбук

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-