Посол України обговорив з очільницею Міносвіти Латвії освітні потреби українських дітей

Посол України обговорив з очільницею Міносвіти Латвії освітні потреби українських дітей

Укрінформ
Посол України Анатолій Куцевол під час робочої зустрічі з Міністром освіти та науки Латвії Андою Чакшою (Anda Čakša) обговорив питання щодо забезпечення освітніх потреб українських дітей, які сьогодні тимчасово перебувають в Латвії внаслідок російської агресії.

Як передає Укрінформ, про це у Фейсбуці повідомило посольство України в Латвії.

Під час розмови було наголошено на важливості інтеграції та соціалізації українців у Латвії, а також перехід на очне навчання.

У цьому контексті сторони обговорили можливості з розширення Ризької української середньої школи, яка на сьогодні є базовою школою для українських дітей (навчається близько 200 українців) та є єдиним навчальним закладом освіти в Латвії, де викладається українська мова та література як предмет.

«Для створення сприятливих умов переходу українських дітей в Латвії з онлайн навчання в українських закладах освіти та їх інтеграції в латвійське суспільство, також обговорили можливості започаткування в Ризі Міжнародної української школи вже цього року», – повідомили у диппредставництві.

Крім того, під час зустрічі йшлося про позитивну діяльність Українського дому в Латвії і, зокрема, важливість започаткування на його майданчику занять з вивчення української мови, літератури, історії, культури для української громади.

Посольство висловило вдячність Міністерству освіти Латвії за надану допомогу українським громадянам, зокрема за можливість навчання українських дітей в закладах освіти Латвії на рівні з латвійськими громадянами.

Як повідомляв Укрінформ, українські біженці можуть претендувати на бюджетні місця в державних вишах Латвії.

Фото: Izglītības un zinātnes ministrija

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-