Делегація Світового конгресу українців зустрілася з сенаторами у Бразилії

Делегація Світового конгресу українців зустрілася з сенаторами у Бразилії

Відео
Укрінформ
Делегація Світового конгресу українців у складі президента СКУ Павла Ґрода, президента Українсько-бразильської центральної репрезентації (УБЦР) Віторіо Соротюка та представника УБЦР та почесного консула України в Бразилії Жоржи Рибки під час візиту до Південної Америки зустрілася з сенаторами Федерального сенату Бразилії.  

Як передає Укрінформ, про це йдеться на сайті СКУ.

Президент парламентської групи дружби Бразилія-Україна Сенатор Флавіо Арнс офіційно представив Делегацію СКУ на пленарному засіданні у Сенаті.

«Ми зобов’язані підтримувати позицію Бразилії проти вторгнення, закріплену в ООН 23 роки тому, й закликати російські війська вийти з України», – сказав Арнс. 

За його словами, парламентська група Бразилія-Україна прагне надати гуманітарну підтримку Україні.

«Ми єдині в діалозі та підтримці й прагнемо припинення цього вторгнення. Ми сподіваємося, що зобов’язання Бразилії, підписані в ООН, стануть реальністю, відображаючи бажання нашого суспільства та світу», – підсумував Арнс. 

Павло Ґрод подякував Флавіо Арнсу за стійку підтримку української громади в Бразилії та нагородив його пам’ятною відзнакою СКУ. 

Під час візиту до Бразилії Делегація СКУ також зустрілася з генеральним директором з питань Європи Міністерства закордонних справ Бразилії Флавіо Голдманом та міністром закордонних справ Бразилії Мауро Вієйрою. 

«Обговорювалися питання мирних переговорів для України, підкреслюючи активне бажання громади Бразилії брати участь в підтримці суверенітету та територіальної цілісності України. Також були проведені розгорнуті переговори з сенатором Флавіо Арнсом щодо організації місії сенаторів до України», – розповів Віторіо Соротюк. 

Під час візиту Павло Ґрод також подякував Бразилії за підтримку української громади. Водночас Президент СКУ висловив занепокоєння посиленням відносин країни з Росією, зокрема, торговельних, а також наголосив: допомога Україні зі сторони Бразилії стане потужним внеском у відновлення справедливого миру й світового порядку.

Нагадаємо, президент Світового конгресу українців (СКУ) Павло Ґрод розпочав місію до Південної Америки, щоб привернути увагу до триваючої боротьби України за незалежність в умовах російської геноцидної війни та заручитися підтримкою для України. Його тур включає такі країни, як Бразилія, Аргентина та Парагвай. 

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-