У Мехіко відкрили виставку про незаконно викрадених Росією українських дітей

У Мехіко відкрили виставку про незаконно викрадених Росією українських дітей

Фото
Укрінформ
У Мехіко за підтримки посольства України в Мексиці проходить виставка про незаконно депортованих Росією українських дітей «Bring Kids Back UA».

Про це повідомляється на сторінці МЗС України у Фейсбуці, передає Укрінформ.

«Основою виставки стали розповіді дітей під час війни. Її мета – привернути увагу до проблеми незаконного викрадення Росією українських дітей», – йдеться у дописі.

Окрім фото, на виставці представлені скульптури місцевого художника Eduardo Sánchez del Valle «Carbon Dreams», підготовлені спеціально для ініціативи Bring Kids Back UA. Ці скульптури будуть продані, а кошти передадуть на реабілітацію українських дітей.

Виставка проходить з 13 до 27 серпня за адресою: Durango 128, colonia Roma, Ciudad de México.

Як повідомляв Укрінформ, за офіційними даними української влади, з 24 лютого 2022 року з України до Росії примусово депортували 19 546 дітей. Це лише ті випадки, які вдалося зафіксувати офіційно – коли батько, опікун чи свідок депортації дитини повідомив про неї Національному інформаційному бюро України. Україна повернула з території РФ та з окупованих територій 758 дітей. 

Читайте також: Режим Лукашенка сприяв незаконній депортації українських дітей - Боррель

17 березня 2023 року Палата попереднього провадження МКС видала ордери на арешт президента РФ Путіна та уповноваженої з прав дитини Львової-Бєлової. Їх підозрюють у воєнних злочинах - депортації та незаконному переміщенні населення, зокрема дітей, з окупованої території України. 

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-