У Польщі можуть відкрити філію Українського інституту - Мінреінтеграції

У Польщі можуть відкрити філію Українського інституту - Мінреінтеграції

Укрінформ
Україна проводить перемовини з Польщею щодо відкриття філії Українського інституту.

Як передає Укрінформ із посиланням на пресслужбу Міністерства з питань реінтеграції тимчасово окупованих територій в Телеграмі, про це йшлося на спеціальній нараді щодо українців за кордоном під головуванням віцепрем’єр-міністра Ірини Верещук.

"Маємо посилити діяльність Українського інституту. Це створюватиме нові можливості для наших громадян, щоб зберігати національну та державну ідентичність за кордоном", — зазначила Верещук.

Віцепрем’єрка також наголосила на необхідності відкриття філії інституту в Польщі, оскільки саме там шукають тимчасовий захист чи не найбільше українців. Згідно з повідомленням, такі перемовини з Польщею вже ведуться.

"Наразі ведеться підготовка до організації курсів вивчення української мови як іноземної на базі представництв Інституту за кордоном", - додають у відомстві.

Водночас у Мінреінтеграції нагадують, що однією зі стратегічних цілей Інституту є розширення використання української мови у світі. Наразі за цим напрямом вже реалізовано кілька проєктів. Серед них - сторінка «Українська мова» на сайті Інституту (мобільні додатки, онлайн-платформи, подкасти, навчальні курси, підручники і словники для вивчення української як іноземної), дослідження українських і кримськотатарських студій у світі (мапа осередків, формати діяльності, курси з вивчення української мови), аудіогіди українською мовою в 7 музеях Польщі та Австрії.

Також впроваджений курс української мови та літератури в Падуанському університеті (Італія) і відбулася промоція української мови у проєктах мистецьких напрямів.

Читайте також: Український інститут відкрив представництво у Франції

Як повідомляв Укрінформ, Український інститут – державна установа, яка представляє культуру та формує імідж України за кордоном. Інститут, заснований Кабінетом Міністрів у 2017 році, належить до сфери управління МЗС. Його місією є зміцнення міжнародної та внутрішньої суб'єктності України з використанням можливостей культурної дипломатії. Представництва інституту вже є у Німеччині та Франції.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-