В СКУ вітають ініціативи уряду зі зміцнення зв’язків з українською діаспорою

В СКУ вітають ініціативи уряду зі зміцнення зв’язків з українською діаспорою

Укрінформ
Світовий конгрес українців (СКУ) вітає ініціативи Президента та уряду України, спрямовані на зміцнення зв’язків з глобальною українською діаспорою шляхом створення ґрунтовної інституційної рамки для такої ефективної співпраці. 

Про це повідомляється на сайті СКУ, передає Укрінформ. 

“Ми радо готові підтримати Президента та уряд України у напрацюванні ефективної моделі співпраці для посилення зв’язків між Україною та її діаспорою”, – заявив президент СКУ Павло Ґрод. 

Він також закликав українську владу дотримуватись принципу: "Нічого про українську діаспору без української діаспори".   

"Ми підтримуємо намір української влади розробити комплексну політику для української діаспори у всьому світі. Наша єдність є критично важливою у той час, коли над Україною нависає смертельна загроза з боку російського агресора. Маючи близько 60 років історії та репрезентуючи інтереси українських громад у близько 80 країнах світу, СКУ має багато чого запропонувати", – додав Павло Ґрод. 

За його словами, СКУ поділиться своїми знаннями, досвідом та баченням подальшого розвитку відносин між Україною та її діаспорою. 

Як повідомляв Укрінформ, Президент Володимир Зеленський на нараді керівників закордонних дипломатичних установ України «Воєнна дипломатія: стійкість, зброя, перемога» заявив, що в Україні створять інституцію, яка об'єднуватиме українців за кордоном та сприятиме протидії російським наративам. 

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-