У Туреччині діє понад 20 українських громад, які допомагають Україні - посол

У Туреччині діє понад 20 українських громад, які допомагають Україні - посол

Укрінформ
У Туреччині діють 22 українські громади, які працюють над допомогою Україні.

Про це повідомив посол України в Туреччині Василь Боднар під час дискусії в межах проєкту "Нова країна" “Справедливість як один з головних інструментів розвитку держави", передає Укрінформ з посиланням на .

За словами дипломата, українців за кордоном потрібно активно залучати до публічних заходів.

"Війна стала мобілізуючим фактором, а не тим фактором, який поділяє", – вважає Боднар.

Також посол наголосив, що у 2022 році в Туреччині були зареєстровані 840 тисяч українців. Зараз їхня кількість зменшилася до 24 тисяч, оскільки більшість людей повернулися до України, а деякі поїхали в європейські країни. 

Боднар додав, що загалом у світі є близько 20 млн українців-представників діаспори. На думку дипломата, їх потрібно "притягувати" до України, і допомогти в цьому може закон про множинне громадянство. 

Посол також вважає, що українців за кордоном потрібно залучати до різноманітних заходів, аби протидіяти російській пропаганді.

"Зараз ми зробили день відкритих дверей у посольстві. Уперше посольство стало місцем збору, а не отримання консульських послуг", – сказав він.

Читайте також: Зеленський анонсував створення «міністерства української єдності»

Як повідомляв Укрінформ, у Польщі з нового навчального року очікують на появу у школах 20-40 тисяч нових українських дітей, які повинні піти до польських шкіл, щоб їхні батьки, згідно зі змінами до спецзакону про допомогу українцям, могли отримувати на них соціальну допомогу.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-