Конгрес українців Канади обурений включенням росіянина в Зал слави хокею в Торонто

Конгрес українців Канади обурений включенням росіянина в Зал слави хокею в Торонто

Укрінформ
Конгрес українців Канади (КУК) висловив обурення рішенням Зали слави хокею в Торонто включити до переліку визначних атлетів російського хокеїста Павла Дацюка, який підтримав повномасштабну агресію Росії проти України. 

Про це повідомляється на сайті СКУ, передає Укрінформ. 

КУК надіслав звернення до президента Зали слави хокею Джеффа Деномма із закликом проаналізувати інцидент і ухвалити відповідне рішення. Втім, у відповідь отримав лист, у якому йшлося, що "вимоги щодо відповідності критеріям та основи для обрання не передбачають питань, пов’язаних із національністю кандидата".

КУК наголосив, що у своєму зверненні не зазначав національність Дацюка. "Проблема, на яку ми звернули увагу, стосується його ймовірної участі (широко висвітленої в російських ЗМІ) у турнірі, “присвяченому пам’яті” двох “ветеранів” війни Росії проти України", – написали в КУК.

Цьогоріч у лютому Дацюк долучився до хокейного турніру в російському місті Новий Уренгой. Захід був присвячений так званим "героям спеціальної воєнної операції (так окупанти називають війну проти України – ред.)". 

"Наше питання полягає в тому, чи вважає Зала слави хокею доцільним вшановувати людину, яка демонструє підтримку геноциду, який Росія здійснює проти українського народу?", – заявили в КУК. 

Конгрес українців Канади закликав Зал слави хокею надати аргументоване пояснення й додав, що Дацюк може публічно засудити повномасштабну війну Росії проти України та пояснити обставини, через які російські медіа написали про його участь в пропагандистському турнірі.

Як повідомляв Укрінформ, десять з п'ятнадцяти росіян, які мали виступати під нейтральним прапором на Олімпіаді в  Парижі, підтримують російське вторгнення в Україну або мають зв'язки з російською армією. Цього МОК не помітив, хоча юристи надали йому всі необхідні докази порушень.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-