У Кишиневі відкриють перший Український дім

У Кишиневі відкриють перший Український дім

Укрінформ
У столиці Молдови у п’ятницю, 23 серпня, відкриють перший Український дім.

Про це йдеться у пресрелізі Національного конгресу українців Молдови (НКУМ), який є у розпорядженні Укрінформу. 

«Український дім стане центром для об'єднання та підтримки всіх, хто вважає себе частиною української спільноти. Це унікальний простір, де будуть реалізовуватися освітні та культурні програми, а також ініціативи з працевлаштування та соціальної інтеграції», - йдеться у повідомленні.

У церемонії відкриття, приуроченій до Дня Незалежності України, візьмуть участь голова та депутати парламенту Республіки Молдова, міністр внутрішніх справ Республіки Молдова, представники Агентства міжетнічних відносин РМ, спікери від UNHCR та UNICEF у РМ, посли Швеції, Австрії, Японії, Румунії в Молдові та представники посольств України, США та Франції у Молдові та інші гості. 

У програмі заходу – офіційні виступи та церемонія перерізання стрічки, екскурсія Українським домом, інтерактивні заходи та нетворкінг.

Захід розпчнеться о 17:00 за адресою вул. Замфір Арборе, 6, м. Кишинів.

Національний конгрес українців Молдови є провідною організацією, що підтримує українську спільноту в країні. 

За підтримки міжнародних організацій НКУМ реалізує освітні, культурні ініціативи, програми з працевлаштування, інформування та захисту прав вимушених переселенців з України та етнічних українців, що проживають на території Молдови.

Як повідомляв Укрінформ, у вересні за підтримки посольства України в Італії відбудеться відкриття Українського дому у Римі. 

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-