Фінське місто Тампере до Дня Незалежності України підсвітить водоспад синім і жовтим кольорами

Фінське місто Тампере до Дня Незалежності України підсвітить водоспад синім і жовтим кольорами

Укрінформ
Фінське місто Тампере на честь Дня Незалежності України підніме в низці локацій українські прапори та підсвітить синім і жовтим кольорами водоспад Таммеркоскі.

Про це повідомило Управління міжнародних зв’язків Київської міської держадміністрації, передає Укрінформ із посиланням на КМДА.

Так, у суботу, 24 серпня, українські прапори будуть підняті перед Старою ратушею, школою «Сампола» та музейно-виставковим центром Вапрііккі.

Цифрові екрани в центрі Тампере протягом усіх вихідних відображатимуть кольори українського прапора.

У місцевому центрі «Фінлейсон» з нагоди свята відкриється фотовиставка «Хоробра Україна», де представлені будуть 120 робіт, присвячених наслідкам російської агресії.

Зазначається, що своєю програмою святкування Тампере хоче продемонструвати солідарність із Україною та своїм містом-побратимом Києвом.

«У Тампере ми пам’ятаємо і підтримуємо жителів нашого міста-побратима Києва і всіх українців, які щодня демонструють силу і рішучість. У суботу ми вшануємо українську культуру та спадщину і запалимо місто синьо-жовтими кольорами, щоб показати світові, що Тампере виступає за свободу та мир», – заявив мер міста Калерво Куммола.

У КМДА нагадали, що одразу після початку повномасштабного вторгнення Росії в Україну Тампере вирішило передати українцям допомогу на 150 тисяч євро. Відтоді пожертви для України включали гуманітарні вантажі, автобуси для міських перевезень, цистерну для води та генератори. Доходи від концертів й інших заходів, організованих операторами Тампере, також передали Україні.

Читайте також: У Фінляндії у День Незалежності України вивісять українські прапори

Як повідомлялося, Тампере – це перше місто-побратим Києва. Угода про поріднення з ним підписана 30 грудня 1954 року.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-