У Будапешті відкриється перша школа з навчанням українською

У Будапешті відкриється перша школа з навчанням українською

Укрінформ
У столиці Угорщини з 1 вересня відкриють першу державну україно-угорську двомовну середню школу та гімназію.

Про це повідомив у Фейсбуці начальник Закарпатської ОВА Віктор Микита, передає Укрінформ.

«Історична подія для українців в Угорщині, значення якої важко переоцінити. У Будапешті зареєстрована перша державна україно-угорська двомовна середня школа та гімназія… 1 вересня українські учні, які проживають в Угорщині, підуть до повнокомплектної пʼятиденної школи, освітній процес у якій здійснюватиметься рідною мовою з 1 по 12 класи. Поряд з цим тут діти вивчатимуть угорську як іноземну мову, що забезпечить їхній якісний та всебічний розвиток у країні проживання», - зазначив він.

Фінансування закладу освіти здійснюється коштами державного бюджету Угорщини. Для забезпечення навчального процесу вже підготовано окрему будівлю, яка відповідає всім вимогам згідно з чинним законодавством країни.

Зазначається, що цій події передувала тривала робота спеціально сформованої двосторонньої робочої групи на чолі з керівником Офісу президента Андрієм Єрмаком і міністром закордонних справ Угорщини Петером Сіярто, а «також особиста комунікація між президентом Володимиром Зеленським і прем'єр-міністром Угорщини Віктором Орбаном».

Читайте також: У Кишиневі відкрився перший Український дім

Як повідомляв Укрінформ, у липні Президент України Володимир Зеленський з прем’єр-міністром Віктором Орбаном домовилися відкрити першу українську школу в Угорщині. 

Фото: FB/Віктор Микита

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-