Українські військові в Нідерландах взяли участь у забігу “Біжу за Україну”

Українські військові в Нідерландах взяли участь у забігу “Біжу за Україну”

Відео
Укрінформ
Українські військові, які перебувають на реабілітації в Нідерландах, взяли участь у забігу “Біжу за Україну”, що був організований до Дня Незалежності в Гаазі.

Про це повідомляє кореспондент Укрінформу в Гаазі.

Українські військові взяли участь у забігу за своїх побратимів та Україну, мотивуючи та закликаючи увесь світ продовжувати підтримувати Україну та допомогти їй перемогти у розв’язаній Росією війні.

“Наша незалежність – це дуже важливо. Кожен має робити щось для України. Ми маємо збиратися на таких заходах та показувати, розказувати про нас та про Україну, дуже важливо доносити інформацію про те що відбувається в Україні”, - сказав в коментарі Укрінформу українській військовий Ігор Кузьменко, який вже два роки перебуває на реабілітації в Нідерландах.

Захисник служив у 93 бригаді загалом п’ять років. Поранення отримав два роки тому біля міста Балаклія. Разом з дружиною він подолав на візку два кілометри під час забігу “Біжу за Україну”.

Співзасновниця Фундації “Ватага” - платформи для українського мистецтва та культури в Нідерландах, Уляна Бунь сказала в коментарі Укрінформу, що близько 20-ти українських військових, які перебувають на реабілітації в Нідерландах, взяли участь у забігу "Біжу за Україну".

На фото - Уляна Бунь
На фото - Уляна Бунь

"Наші військові мотивують дуже сильно. Вони біжать за своїх хлопців, за свою бригаду. Це дуже сильно мотивує. Я, коли бачу, як вони біжать після отриманих травм, їм дуже важко, але вони біжать, дають нам надію, мотивують нас, Україна вистоїть і переможе. Через біг ми віддаємо вдячність та шану нашим захисникам та захисницям. Це вшанування пам'яті, поширення історії, можливість підтримати Україну. Дякую нашим захисникам. Це дуже важливо", - сказала Бунь.

Вона також розповіла, що участь у заході взяло багато посольств країн, "які дуже підтримують Україну у військовому плані, то вони також підтримали нас через біг. Зокрема, посольство Литви, був посол Австралії, посол Німеччини, до слова, посольство Німеччини бігло цілою великою командою".

Посольство України в Нідерландах зустрічало учасників забігу на фініші та вручало медалі, які повністю спроєктовані українською дизайнеркою Марією Петрочко та виготовленні в Запоріжжі. На медалях є знамениті рядки Ліни Костенко українською та англійською.

Також на заході було дуже багато різних активностей для дітей та дорослих.

Зокрема, проєкт мисткині Анастасії Прокофєвої “Fragments of Resilience”, де люди через роботу з глиною можуть переосмислити та спробувати відпустити свою травму. Глину до цього проєкту спеціально привезли зі Словʼянська.

Також серед інших заходів – мистецький проєкт “сітки памʼяті” від Дарії Пугачової, виставка фото від харківського фотографа Антона Карпенка, літературні куточки з українськими книгами, місце психологічної підтримки.

Як повідомляв Укрінформ, у суботу, 24 серпня, українці в усьому світі урочисто відзначають 33-тю річницю відновлення Незалежності України та висловлюють свої вітання з нагоди свята.

Фото: Ірина Драбок

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-