У Вільнюсі провели акцію з плетіння маскувальних сіток для українських захисників

У Вільнюсі провели акцію з плетіння маскувальних сіток для українських захисників

Укрінформ
У волонтерському центрі «Vilniaus vorai» у Вільнюсі відбулася акція з плетіння маскувальних сіток для захисників України.

Про це повідомило посольство України в Литві на сторінці у Фейсбуці, передає Укрінформ. 

У заході взяли участь депутати Сеймасу Литовської Республіки, представники Міністерства закордонних справ Литви, а також посли та дипломати іноземних представництв, акредитованих у Литві.

Зі словами вдячності до учасників події звернувся посол України у Литовській Республіці Петро Бешта. Своєю чергою, заступник міністра закордонних справ Литви Сімонас Шатунас та віцеспікер Сеймасу Литви Жигімантас Павільоніс вкотре підтвердили рішучу підтримку України.

Також на заході були представлені кардборди, в яких за допомогою VR-окулярів та смартфону можна максимально реалістично відчути себе на місцях російських злочинів в Україні.

Посольство запросило охочих відвідати волонтерський центр «Vilniaus vorai» та взяти участь у плетінні сіток, як прояву солідарності та допомоги українським захисникам на фронті. Адреса центру: Upės g. 9, Vilniuje, торгівельний центр «CUP», 4 поверх.

Крім того, зараз у Вільнюсі проходить фотовиставка «В сталевих грозах».

«Ця виставка, створена військовослужбовицею Третьої Окремої штурмової бригади Мариною Мірзаєвою («Мамайка»), народилася не в тиші студії, а під свист куль, серед гуркоту артилерії, у самому пеклі битви за Бахмут влітку 2023 року», - наголосили у дипустанові.

Фото: Nail Garejev
Фото: Nail Garejev

Виставка триватиме до 6 вересня на Ратушній площі (Rotušes aikštė) у Вільнюсі. 

Читайте також: Українці з 41 країни світу обговорили репрезентацію України за кордоном

Як повідомляв Укрінформ, до 33-ї річниці Незалежності України у Копенгагені, в Українському домі у Данії, відкрилася виставка «Серце землі». 

Фото: Посольство України в Литві

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-