В українських дипустановах за кордоном вшановують День пам’яті захисників України

В українських дипустановах за кордоном вшановують День пам’яті захисників України

Укрінформ
29 серпня, у День пам'яті захисників, в українських дипустановах за кордоном вшановують полеглих у боротьбі за незалежність, суверенітет і територіальну цілісність України.

Про це повідомляє Укрінформ.

Грузія

У посольстві України в Грузії відбулася церемонія приспущення Державного Прапора України та хвилина мовчання для вшанування пам'яті загиблих.

Японія

"Сьогодні, в День пам'яті захисників України, які загинули в боротьбі за незалежність, суверенітет та територіальну цілісність України, в Посольстві України в Японії було приспущено Державний Прапор України", - йдеться у повідомленні.

Республіка Корея

"Пам’ятаємо подвиг і незламність військовослужбовців і добровольців, котрі віддали життя за батьківщину у сучасній російсько-українській війні, за право України бути серед вільних націй. На знак вшанування їхньої пам’яті, сьогодні Посольство України приспустило Державний Прапор. Слава Героям України!", - йдеться у дописі.

Таїланд

"У цей день хвилиною мовчання ми згадуємо тих, хто загинув в Іловайській трагедії, а також десятки тисяч полеглих від 2014 року в сучасній російсько-українській війні захисників і захисниць України. Ми впевнені, щоукраїнське суспільство докладе максимум зусиль, щоб загиблі герої залишилися в нашій пам’яті не абстрактним образом або цифрою, а отримали належну шану", - зазначається у повідомленні.

Угорщина
Сьогодні колектив посольства України в Угорщині вшанував в унісон із загальнонаціональною хвилиною мовчання в Україні пам’ять тих, хто не повернувся з поля бою.

Румунія

В День пам’яті захисників України посольство України в Румунії провело церемонію приспущення Державного прапора України. Колектив посольства вшанував хвилиною мовчання усіх тих, хто віддав своє життя за свободу, незалежність і мир в Україні. "Вічна слава захисникам! Герої не вмирають!", - заявили в посольстві.

Швейцарія

"Сьогодні ми згадуємо, віддаємо шану, розповідаємо про тих, хто віддав життя, щоб відстояти Україну, її державність, незалежність і соборність. Це особливий день і нагода для усіх у суспільстві разом зосередитися на пам’яті, шані і вдячності. Пам’ятаємо і будемо пам’ятати", - йдеться у повідомленні посольства України в Швейцарії.

Ліван
Литва
"Сьогодні о 9 ранку біля Посольства України у Литві ми вшанували тих, хто поліг за незалежне та вільне майбутнє нашої країни", - йдеться у повідомленні української дипустанови.
Туреччина
Ірландія
Бельгія

"Сьогодні, 29 серпня 2024 року, День пам'яті захисників України, які загинули в боротьбі за незалежність, суверенітет і територіальну цілісність України. День, коли ми згадуємо, вшановуємо, розповідаємо про військовослужбовців і добровольців, які віддали життя за Україну", - йдеться у дописі посольства.

Австрія
29 серпня в посольстві України було приспущено державний прапор на знак вшанування полеглих героїв.

Азербайджан
Колектив Посольства України в Азербайджанській Республіці вшанував пам'ять героїв, які віддали своє життя за свободу та незалежність нашої країни.
Польща
Сьогодні працівники посольства України в Польщі разом з керівниками консульських установ України в Польщі та заступник директора консульської служби Міністерство закордонних справ України вшанували памʼять захисників України, які віддали своє життя в боротьбі за незалежність, суверенітет та територіальну цілісність нашої Держави.
ПАР
"Приспущенням Державного Прапору, запаленими свічка, та хвилиною мовчання колектив посольства вшанував пам'ять Захисників України, які загинули в боротьбі за незалежність, суверенітет і територіальну цілісність України", - йдеться у повідомленні дипустанови.
Сербія
Білорусь
Сьогодні, у річницю Іловайської трагедії, дипломати посольства України в Республіці Білорусь хвилиною мовчання вшанували пам'ять полеглих і приспустили Державний Прапор України.
Естонія
29 серпня в посольстві України в Естонській Республіці відбувся комеморативний захід, присвячений Дню пам'яті захисників України, які загинули в боротьбі за незалежність, суверенітет і територіальну цілісність України.
Норвегія
Сьогодні, 29 серпня в посольстві України в Норвегії приспущено державний прапор на вшанування Дня пам’яті захисників України, які загинули в боротьбі за незалежність, суверенітет і територіальну цілісність України.
Чехія
Посол Василь Зварич разом зі співробітниками посольства та українською громадою сьогодні вшанували пам'ять захисників України, які загинули в боротьбі за незалежність, суверенітет і територіальну цілісність України. Перед посольством України в Празі було встановлено символічний дзвін пам’яті – репродукцію дзвону зі Зали пам'яті на території Міністерства оборони України.
Чорногорія 
Узбекистан
Латвія
У День памʼяті загиблих захисників України колектив посольства України в Латвії, разом з українськими військовими, котрі перебувають у Латвії на реабілітації, та українською громадою хвилиною мовчання вшанували пам’ять захисників та захисниць України, які віддали своє життя за територіальну цілісність та вільне майбутнє нашої держави.
Молдова
"29 серпня в День пам'яті захисників України, які загинули в боротьбі за незалежність, суверенітет і територіальну цілісність України, у посольстві України в Молдові відбулася церемонія приспущення Державного Прапора України та хвилина мовчання на вшанування пам'яті загиблих", - йдеться у повідомленні.
Аргентина

У День пам’яті захисників та захисниць України на будівлі посольства України в Аргентинській Республіці було приспущено Державний Прапор України. Колектив посольства вшанував хвилиною мовчання пам’ять захисників України, які загинули в боротьбі за незалежність, суверенітет і територіальну цілісність України.

Катар
Як повідомляв Укрінформ, на Печерських пагорбах Києва на знак вшанування пам’яті всіх полеглих у російсько-українській війні приспустили головний прапор держави.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-