Українці за кордоном долучились до забігу «Шаную Воїнів, біжу за Героїв України»

Українці за кордоном долучились до забігу «Шаную Воїнів, біжу за Героїв України»

Фото
Укрінформ
В різних країнах світу у суботу, 31 серпня, проходить забіг «Шаную Воїнів, біжу за Героїв України» – щорічна патріотична традиція вшанування пам’яті воїнів, які загинули під час російсько-української війни, приурочена до 29 серпня, Дня пам’яті захисників України.

Про це повідомляє Укрінформ.

Цю традицію започаткували в 2018 році батько загиблого «кіборга» Олексія Дурмасенка Олег Дурмасенко спільно із Таїсією Братасюк та Дмитром Примаченком. За роки існування забігу його географія розширилася від регіонів України до майже 40 країн світу. Цьогоріч акція проходить усьоме.

Малайзія

Українська громада в Малайзії та посольство України долучилися до сьомого щорічного патріотичного забігу «Шаную Воїнів, біжу за Героїв України» та пробігли свої кілометри з думками про українських захисників.

Молдова

Команда посольства України разом з членами родин та представниками українських громадських організацій приєдналася до щорічного забігу "Шаную Воїнів, біжу за Героїв України".

Грузія

У Тбілісі за участі представників посольства України, української громади, українських організацій Unite Together, Ukrainian Youth Organization of Georgia "Svitanok" відбувся сьомий всеукраїнський забіг «Шаную Воїнів, біжу за Героїв України». Учасники взяли участь у марафоні задля вшанування пам’яті загиблих українських та грузинських воїнів на дистанціях 3 км, 5 км та 10 км навколо озера Лісі.

Забіг також пройшов у Батумі.

Туреччина

У Стамбулі генконсульство України, українська громада та іноземні друзі України взяли участь в забігу «Шаную Воїнів, біжу за Героїв України».

В Анкарі забіг почнеться о 10.00 на озері Еймір, повідомляє власний кореспондент Укрінформу. Охочі взяти участь в забігу можуть пробігти обрану ними дистанцію (2 км, 5 км або 10 км) із закріпленим на футболці іменем знайомої або незнайомої людини, яка віддала життя в боротьбі за територіальну цілісність України у період з 2014 по 2024 роки та поділитися життєписом Героя з тегами #БіжуЗаГероя_2024 та #забіг2024 у соціальних мережах.

«Забіг "Шаную Воїнів, біжу за Героїв України" — наш вияв подяки військовослужбовцям та їхнім сім’ям за внесок у збереження територіальної цілісності країни. За сім років свого існування географія забігу розширилася від регіонів України до майже 40 країн світу, Туреччина в їхньому числі», - повідомили в Українській спілці в Анкарі, яка організовує забіг.

Франція

Сьогодні до Дня памʼяті захисників України дипломати Постійного представництва України при Раді Європи та українська громада Страсбурга взяли участь у щорічному забігу "Шаную Воїнів, біжу за Героїв України", присвятивши свої зусилля загиблим Героям. Кожен учасник долав дистанцію з ім'ям Героя на грудях, як символ шани та вдячності.

Хорватія
Посольством України в Республіці Хорватія разом з українською громадою міста Загреба і товариством українців "Червона калина" проведено забіг "Шаную Воїнів, біжу за Героїв України" до Дня пам'яті захисників України, які загинули під час захисту нашої країни від російського агресора.

Данія

В місті Оденсе вперше відбувся патріотичний забіг «Шаную Воїнів, біжу за Героїв України» за організації Спілки українців міста. В ньому взяли участь понад 60 осіб. 

Литва

У Вільнюсі українська громада та представники посольства України у Литві взяли участь у щорічному забігу «Шаную Воїнів, біжу за Героїв України», присвятивши свої зусилля загиблим Героям. Кожен учасник долав дистанцію з ім'ям Героя на грудях, як символ шани та вдячності. 

Швейцарія

В Люцерні відбувся забіг "Шаную Воїнів, біжу за Героїв України". 

Чорногорія

Посольство України в Чорногорії спільно з представниками місцевої української громади зранку 31 серпня 2024 року долучилося до всесвітньої акції "Шаную Воїнів, біжу за Героїв України", приуроченої до Дня пам'яті захисників України, які загинули під час захисту нашої країни від російського агресора. Забіг відбувся головному парку Подгориці.

Швеція
За участю представників посольства України в Швеції, "ПЛАСТ Швеція" та громадської організації Ukrainian Volunteer Hub - Stockholm, відбувся патріотичний забіг «Шаную Воїнів, біжу за Героїв України», присвячений пам’яті воїнів, які загинули під час російсько-української війни.
Чехія

У Празі забіг «Шаную Воїнів, біжу за Героїв України» пройшов 29 серпня. В ньому взяв участь посол України в Чехії Василь Зварич та українська громада.

Як повідомляв Укрінформ, щороку тисячі українців по всьому світу долучаються до забігу «Шаную Воїнів, біжу за Героїв України», щоб ушанувати пам'ять тих, хто загинув, захищаючи незалежність і територіальну цілісність України, а також, щоб продемонструвати вдячність рідним полеглих воїнів.

Торік на забіг зареєструвалося 6341 учасник, пів тисячі з яких - за кордоном.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-