Канадська діаспора закликає зняти обмеження на використання Україною наданої партнерами зброї

Канадська діаспора закликає зняти обмеження на використання Україною наданої партнерами зброї

Укрінформ
Партнери й союзники мусять дозволити Україні завдавати ударів по військових обʼєктах, розташованих вглибині території Росії.

Як повідомляє кореспондент Укрінформу, про це заявила президентка Конгресу українців Канади Олександра Хичій, коментуючи останній російський авіаудар по Харкову.

“Українці нікого не просять воювати за них. Вони лише просять, аби їх друзі та союзники дотримувалися даних обіцянок й дійсно стояли пліч-о-пліч із Україною. Дозвольте Україні завдавати ударів у відповідь!”, - сказала Хичій.

Вона наголосила, що заборона партнерів України завдавати ударів по військових цілях вглибині території Росії дозволяє Росії “щоденно безкарно чинити масові злочини проти України”. “Стояти пліч-о-пліч із Україною значить не захищати спроможність Росії чинити геноцид проти України. Це означає дати Україні можливість вражати російські арсенали та летовища, з яких проводиться варварське російське бомбардування українських цивільних”, - зазначила очільниця української організації.

Читайте також: Обмеження на удари вглиб Росії є абсурдними - президент Фінляндії

Хичій додала, що Україні також потрібні “системи ППО для захисту неба й артилерія й бронетехніка для звільнення свого народу”,

Як повідомляв Укрінформ, у Харков в неділюі після оголошення повітряної тривоги пролунала серія вибухів. Війська РФ завдали близько 10 ударів по місту, поранивши 47 людей, в тому числі сімох дітей.

Фото: cocqsida.com

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-