У Римі представлять карету «швидкої», розстріляну росіянами на Харківщині

У Римі представлять карету «швидкої», розстріляну росіянами на Харківщині

Укрінформ
У Римі з 2 по 7 вересня в Імператорському залі (Via Alessandrina) буде виставлена карета швидкої допомоги із зони бойових дій в Україні, яка подорожує Європою в рамках кампанії «Україна кличе», започаткованої люксембурзькою неприбутковою організацією LUkraine.

Як передає Укрінформ, про це у Фейсбуці повідомило посольство України в Італії.

Метою кампанії є збір коштів на придбання 112 карет швидкої допомоги та пожежних машин для прифронтових районів в Україні.

Відкриття виставки відбудеться у понеділок 17.00 біля карети швидкої допомоги, вул. Алессандріна (Via Alessandrina). Також відбуде проведено розмову просто неба на тему воєнних злочинів РФ.

У посольстві нагадали, що у вересні 2022 року під час надання допомоги цивільному, який постраждав під час бомбардування в селищі Старий Салтів Харківської області, в карету швидкої допомоги росіяни влучили близько 300 куль, рятувальники навіть не встигли завантажити пораненого в карету, лише через тридцять секунд після їх прибуття транспортний засіб сильно пошкодила бомба.

«Дуже важливо мати можливість показати цю «швидку допомогу» в різних європейських містах, де для багатьох російсько-українська війна продовжує сприйматися як телевізійна драма, в той час як для українського народу вона вже більше двох з половиною років є жорстокою реальністю. Фейковим пацифістам і тим, хто стверджує, що з Путіним треба мати справу, також було б корисно ближче познайомитися з цим російським злочином. Зі злом не можна мати справу. Зло має бути зупинене і нейтралізоване», – сказав Олесь Городецький, голова Християнського товариства українців в Італії, один з організаторів заходу.

Він закликав італійських політиків, як до урядовців, так і до опозиціонерів прийти, подивитися і доторкнутися своїми руками до отворів від російських у рятівному цивільному транспортному засобі, що рятує життя.

«Можливо, це допоможе вам прийняти правильне рішення і Україні буде дозволено завдавати ударів по російських аеропортах, звідки вилітають смертельні носії. Це не війна з Росією, як дехто каже, а війна з тероризмом для захисту невинних», – наголосив Олесь Городецький.

Біля розмальованої карети швидкої допомоги з Харківської області, яка буде виставлена на Імперському форумі на Віа Алессандріна з 2 по 7 вересня, у п'ятницю 6 вересня о 17:00 відбудеться розмова просто неба на тему воєнних злочинів.

Як повідомляв Укрінформ, в Італії організували відпочинок дітей загиблих українських поліцейських.

На світлині швидка, яка була представлена в італійському місті Салерно. Фото: Olga Tarasyuk / Фейсбук

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-