Канадські благодійники відправили до України медичне обладнання

Канадські благодійники відправили до України медичне обладнання

Укрінформ
Канадська благодійна організація «Mriya Aid» відправила контейнер з гуманітарною допомогою для українських прифронтових цивільних лікарень та військових частин.

Про це кореспондентові Укрінформу розповіла голова правління «Mriya Aid» Леся Ґрейнджер.

«Медична система в Україні перевантажена, особливо в клініках поблизу лінії фронту, які часто стають мішенню для обстрілів з боку росіян. Саме тому ми передаємо життєво необхідне обладнання в регіони, які найбільше його потребують, щоб посилити їхню здатність лікувати поранених», – сказала Ґрейнджер.

За її словами, до складу вантажу, який отримають кілька прифронтових лікарень, входять “чотири діагностичні ультразвукові системи, призначені для покращення діагностики та швидкості надання медичної допомоги цивільним та військовим, які працюють у найгарячіших точках на сході України».

«Mriya Aid» уже готує до відправлення прифронтовим лікарням наступний гуманітарний вантаж, до якого увійдуть: 10 спеціальних лікарняних ліжок, 5 мобільних ліжок для транспортування пацієнтів, 18 столиків на колесах для пацієнтів, дитячий інвалідний візок з функцією мульти мобільності та інші засоби пересування.

«Також передаються необхідні витратні матеріали та медикаменти для хірургії та інтенсивної терапії. А для Збройних сил та Державної служби України з надзвичайних ситуацій близько 700 турнікетів (CAT, 7-го покоління)», – додали в організації.

Загалом після початку повномасштабного російського вторгнення, Mriya Aid вже передала до України різноманітної гуманітарної допомоги на 10 млн канадських дол. (близько 7,6 млн дол. США).

Зазначимо, що «Mriya Aid» була заснована в лютому 2022 року канадськими фахівцями з безпеки та менеджменту, а також колишніми військовими. Вони назвали свою організацію на честь найбільшого у світі літака українського виробництва Ан-225 «Мрія», який використовувався для відправлення гуманітарної допомоги в різні країни світу.

З перших днів війни волонтери «Mriya Aid» зосередилися на підтримці українських військових, щоб забезпечити виживання як на індивідуальному рівні на передовій, так і на соціальному рівні через медичну інфраструктуру в громадах, що постраждали від війни. З початку війни передано 11 морських контейнерів, відправлено 19 авіаперевезень гуманітарної допомоги.

Нагадаємо, у Канаді діаспора закликала дозволити Україні необмежено застосувати західну зброю по цілях у РФ.

Фото надане Mriya Aid

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-