Представники української діаспори обговорили з віцемером Кишинева співпрацю у сфері освіти

Представники української діаспори обговорили з віцемером Кишинева співпрацю у сфері освіти

Фото
Укрінформ
Команда Національного конгресу українців Молдови (НКУМ) на чолі з його керівником Дмитром Лекарцевим зустрілися з віцемером Кишинева Анжелою Кутасевич та обговорили можливості співпраці у сфері освіти.

Як передає Укрінформ, про це НКУМ повідомив на своїй фейсбук-сторінці.

Також мова йшла про ремонт спортзалу в гімназії ім. Т. Шевченка, у якій зараз навчається близько 300 дітей з Молдови та України, багато з них – вимушені переселенці.

Водночас у мерії висловили стурбування щодо того, що не всі діти зі статусом тимчасового захисту відвідують місцеві школи.

«Домовились налагодити співпрацю з Управлінням із захисту прав дітей Кишинева, щоб визначити причини. Наша задача – забезпечити право на освіту кожної дитини з України», – повідомили в НКУМ.

В діаспорній організації подякували мерії Кишинева за можливість відкрити в гімназії ім. Т. Шевченка український освітній дитячий центр «Дивосвіт», зауваживши, що під час зустрічі було обговорено можливості продовжити дозвіл на роботу центру і в цьому навчальному році.

Нагадаємо, у липні гімназії ім. Шевченка у Кишиневі передали 900 українських підручників для забезпечення навчального процесу учнів 1, 4 та 5 класів, які навчатимуться українською.

Фото: Національний конгрес українців Молдови / Фейсбук

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-