В Австралії відбудуться мітинги з вимогою дозволити Україні бити по РФ далекобійною зброєю

В Австралії відбудуться мітинги з вимогою дозволити Україні бити по РФ далекобійною зброєю

Укрінформ
Цими вихідними в австралійських містах Сідней, Канберра та Гобарт відбудуться мітинги з вимогою до уряду Австралії підтримати зняття обмежень на використання Україною далекобійної зброї з метою самооборони.

Про це Укрінформу повідомив Союз українських організацій Австралії (СУОА) / Australian Federation of Ukrainian Organisation’s (AFUO).

«Члени української громади вийдуть на вулиці цими вихідними, щоб закликати австралійський уряд виступити за те, щоб союзники України зняли обмеження на використання Україною далекобійної західної зброї проти російських військових цілей в цілях самооборони та стримування», – заявили в організації.   

Наголошується, що зняття обмежень необхідне для того, щоб допомогти Україні захистити себе та свій народ, міста та селища від безперервних російських ракетних атак, які мають на меті травмувати, тероризувати і вбивати мирних людей.

«Лише цього тижня понад 50 невинних українців було вбито в результаті атак на міста по всій Україні, включаючи Львів, Полтаву, Київ, Суми, Дніпро, Кривий Ріг, Луцьк та Рівне.  У Львові було вбито всю родину Ярослава Базилевича – дружину Євгенію (43 роки) та трьох доньок Емілію (7 років), Дарину (18 років) та Ярину (21 рік), що розриває серце», – нагадали в СУОА. 

У Сіднеї мітинг відбудеться на сходах Сіднейської ратуші у неділю, 8 вересня, о 13:00; у Канберрі – перед посольством Росії у суботу, 7 вересня, о 10.00; у Гобарті – на парламентській галявині у суботу, 7 вересня, о 10.00.

Читайте також: СКУ закликав союзників України зняти всі обмеження на удари вглиб РФ

 «Ми закликаємо австралійський уряд допомогти Україні закрити небо, протистояти терору та захистити свій народ. Дозвольте Україні належним чином захистити себе. Ми не повинні допустити, щоб російські ракетні майданчики мали більший захист, ніж українське цивільне населення», – заявила співголова СУОА Катерина Арґуру.

За її словами, Австралія може відіграти важливу роль у допомозі Україні покласти край російським ракетним атакам.

«Ми також продовжуємо закликати уряд Австралії, разом з багатьма іншими, знову відкрити своє посольство в Києві та надавати постійну військову підтримку Україні. Ця підтримка має вирішальне значення для допомоги Україні в її захисті демократичних цінностей і заснованого на правилах порядку, які опинилися під загрозою через незаконне і неспровоковане вторгнення Росії», – додала співголова СУОА.

Нагадаємо, 6 вересня президент Володимир Зеленський під час 24-го засідання Контактної групи з питань оборони України у форматі «Рамштайн» закликав надати Україні необхідну кількість засобів дальнього ураження і дозволити використовувати їх не лише по окупованій території України, а й по території Росії.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-