Омбудсмен і президент СКУ обговорили повернення депортованих дітей

Омбудсмен і президент СКУ обговорили повернення депортованих дітей

Укрінформ
Уповноважений Верховної Ради з прав людини Дмитро Лубінець провів зустріч з президентом Світового конгресу українців (СКУ) Павлом Ґродом, під час якої обговорили, зокрема, повернення депортованих Росією українських дітей.

Як передає Укрінформ, про це Лубінець повідомив у Телеграмі.

«Насамперед висловив вдячність за величезну роботу на світовій арені задля допомоги нашим людям та нашій державі. Це дуже цінно», – зазначив Лубінець.

Співрозмовники обговорили подальшу співпрацю та обмінялися ідеями для підсилення підтримки України серед країн-партнерів та країн Глобального півдня. Зокрема, Ґрод поцікавився, які кроки може зробити Світовий конгрес українців, щоб посприяти поверненню депортованих українських дітей, військовополонених і незаконно утримуваних РФ цивільних.

Лубінець подякував за максимально ґрунтовну і плідну зустріч, під час якої ми напрацювали рішення для того, щоб голос України у світі не стихав та звучав гучно.

«Кожен українець за кордоном – це амбасадор, який може наближати нашу перемогу», – підкреслив омбудсмен.

Як повідомляв Укрінформ, президент СКУ Павло Ґрод розпочав візит в Україну зустріччю із новопризначеним очільником Міністерства культури та стратегічних комунікацій Миколою Точицьким.

За підсумком обговорення сторони погодились, що найважливіше завдання у царині культури та комунікації на сьогодні – максимально об’єднати зусилля діаспори та Уряду України для формування і промоції наших власних українських наративів у всіх регіонах світу, а також системної протидії російській дезінформації.

Фото: Омбудсмен Дмитро Лубінець / Телеграм

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-