Президент СКУ взяв участь у міжнародному саміті «Кримської платформи»

Президент СКУ взяв участь у міжнародному саміті «Кримської платформи»

Фото
Укрінформ
Президент Світового конгресу українців (СКУ) Павло Ґрод долучився до четвертого міжнародного саміту «Кримської платформи», який пройшов 11 вересня у Києві.

Як передає Укрінформ, про це йдеться на сайті СКУ.

За повідомленням, на полях саміту Павло Ґрод провів важливі зустрічі з Державним секретарем США Ентоні Блінкеном та міністром закордонних справ Великої Британії Девідом Леммі. Президент СКУ подякував високопосадовцям за їхню послідовну підтримку України, наголосив на важливості дозволу використання Україною далекобійної зброї по території Російської Федерації та закликав продовжувати твердо стояти з українським народом у боротьбі проти російської агресії.

Також президент СКУ зустрівся з міністром оборони України Рустемом Умєровим, лідерами Меджлісу кримськотатарського народу, зокрема з нещодавно визволеним з російської в’язниці Наріманом Джелялом, представницею Президента України в Автономній Республіці Крим Тамілою Ташевою та Прем’єр-міністром України Денисом Шмигалем. 

Участь в саміті взяли загалом 60 учасників. Зокрема, президент Литви Гітанас Науседа, прем’єр-міністр Хорватії Андрей Пленкович, та прем’єрка Латвії Евіка Сіліна. 

Нагадаємо, «Кримська платформа» – ініційований Україною міжнародний координаційний механізм для повернення питання Криму до порядку денного, захисту прав людини в Криму та сприяння деокупації півострова, зміцнення європейської та глобальної безпеки.

Як повідомляв Укрінформ, у Києві в межах четвертого саміту міжнародної «Кримської платформи» відкрили меморіал, присвячений ушануванню трагедії кримськотатарського народу.

Фото: СКУ

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-