В Українському домі у Вашингтоні відбулося прийняття з нагоди Дня Незалежності України

В Українському домі у Вашингтоні відбулося прийняття з нагоди Дня Незалежності України

Фото
Укрінформ
В Українському домі у Вашингтоні відбулося традиційне відзначення річниці Дня Незалежності України в тиждень повернення Конгресу США до роботи після літньої перерви.

Як передає Укрінформ, про це у Фейсбуці повідомила посол України в США Оксана Маркарова.

Прийняття відвідали понад 500 гостей, серед яких представники Конгресу, Адміністрації США, дипломатичного корпусу, міжнародних фінансових інституцій, духовенства, недержавного сектору, керівники провідних американських компаній, українська громада та журналісти.

«Дякуємо всім гостям за підтримку та теплу атмосферу, у якій відчувалося, що ми всі надзвичайно цінуємо свободу і докладемо спільних зусиль, щоб наблизити день Перемоги України», – написала посол.

Спікерами заходу були міністр транспорту США Піт Буттіджедж, заступник держсекретаря з питань управління та ресурсів Держдепартаменту США Річард Верма, який виконує функції спецпредставника з економічного відновлення України, та заступник міністра торгівлі США Дон Грейвс.

На прийнятті віцепрезидент Google Каран Бхатія і директор Google Arts and Culture Аміт Суд презентували проєкт Ukraine is Here.

На сторінці «Ukraine in Here» можна побачити музеї, театри, 3D-моделі архітектурних пам’яток, а також познайомитися з видатними українськими митцями. Наразі проєкт має понад 150 статей, понад три тисячі зображень, двісті відсканованих 3D-моделей, а також інші публікації та посилання.

«Долучилися також Секретар ВМС Дель Торро та багато інших важливих друзів. Особливо приємно було чути гімн України у виконанні US Air Force Band. Гості могли також побачити виставку плакатів неймовірного Нікіти Тітова, які приїхали до нас з Чикаго та насолодитися музикою гурту Gerdan. Дякую Ruslan Falkov та Iryna Mazur за чудову професійну модерацію!», – повідомила Маркарова.

Нагадаємо, посол України в США Оксана Маркарова разом з чоловіком Данилом, Катериною Смаглій і колегами з українського диппредставництва та Ukraine House завітали до Школи українознавства (Ukrainian School DC) та привітали учнів, їхніх батьків та вчителів зі святом Першого дзвоника.

Фото: Оксана Маркарова / Фейсбук

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-