У Казахстані провели онлайн-форум для місцевої української діаспори

У Казахстані провели онлайн-форум для місцевої української діаспори

Укрінформ
Посольство України в Республіці Казахстан організувало для української громади Казахстану онлайн-форум за участі керівників етнокультурних об’єднань, директорів і вчителів українських недільних шкіл країни.

Як передає Укрінформ, про це посольство повідомило на своїй фейсбук-сторінці

У заході, присвяченому Дню Незалежності України, взяв участь Віцепрезидент Світового конгресу українців (СКУ) на Близькому Сході та Центральній Азії Євгеній Семенов.

Тимчасовий повірений у справах України в РК Сергій Павленко виступив зі зверненням до учасників заходу, у якому поінформував про нові підходи МЗС України до взаємодії та комунікації зі світовим українством.

Він також запросив діаспорські організації активніше брати участь в ініціативах казахстанських волонтерів щодо надання гуманітарної допомоги Україні, а також повідомив про проєкти для етнокультурних об'єднань у рамках урядової фінансової підтримки України.

Під час дискусій учасники Форуму відзначали важливість долучення української діаспори Казахстану до глобальної української родини, що сприяє забезпеченню консолідації міжнародної солідарності з Україною, залучення громадян нашої держави до діяльності українсько-культурних центрів в регіонах РК та особливо дітей та молоді.

Нагадаємо, Український дім в Казахстані відзначив два роки з дня свого офіційного відкриття. 

Фото: Yevheniy Semenov, посольство України в Казахстані / Фейсбук

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-