У Токіо відбулося урочисте прийняття з нагоди річниці Незалежності України

У Токіо відбулося урочисте прийняття з нагоди річниці Незалежності України

Фото
Укрінформ
У Токіо 12 вересня відбулося перше за пʼять років урочисте прийняття з нагоди 33-го Дня Незалежності України.

Як передає Укрінформ, про це у Фейсбуці повідомив посол України в Японії Сергій Корсунський.

На захід завітали головний секретар Уряду Японії Хаяші, міністр юстиції Коїзумі, міністр освіти, технологій, культури і спорту Моріяма, міністр екології Іто, державний міністр закордонних справ Тсугі, державний міністр оборони Онікі, голова Міжпарламентської групи дружби Україна-Японія Ейсуке Морі, начальник генерального штабу Сил самооборони Японії Йошіда, мер Йокогами Яманака, заступнки міністрів ще трьох міністерств, члени Парламенту, голови провідних політичних партій, причому як правлячої коаліції, так і опозиції, посли дружніх держав, близько ста представників корпоративного сектору, у тому числі найбільших оборонних підприємств, керівники громадських та українських організацій з усієї Японії.

«Почесних гостей було два: міністр національної оборони Канади Біл Блейєр та наш воїн, який знаходиться на реабілітації у госпіталі Сил самооборони Японії», – написав посол.

У рамках прийняття відбулося частування українським шампанським, вином, пивом, а також варениками, млинця і борщем, виготовленими в українських ресторанах Японії. Кожен гість отримав у подарунок український мед.

Було також організовано виставку книг, виданих в Японії про Україну протягом останніх років.

Посол зауважив, що прийняття стало можливим завдяки цільовій спонсорській підтримці японських та українських компаній.

«Прийняття стало слушною нагодою висловити також нашу вдячність Уряду і народу Японії за беззастережну підтримку України. У своїх виступах члени уряду запевнили, що ця підтримка збережеться і надалі», – додав він.

Нагадаємо, в Українському домі у Вашингтоні відбулося традиційне відзначення річниці Дня Незалежності України в тиждень повернення Конгресу США до роботи після літньої перерви.

Фото: Sergiy Korsunsky / Фейсбук

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-