В українській суботній школі в Анкарі стартував новий навчальний рік

В українській суботній школі в Анкарі стартував новий навчальний рік

Фото
Укрінформ
В Анкарі відбулося відкриття нового навчального року в суботній школі в Анкарі, яка діє при Українській спілці в Анкарі.

Про це повідомляє кореспондент Укрінформу.

«Новий навчальний рік – це не тільки навчання. Це дружба, контакти, це те, що ви потім понесете із собою в життя… Тут, в Анкарі, ми маємо можливість відкривати та розширювати школи. Життя складається так, що українці, де б вони не були, завжди знаходять в собі себе і  своє українство розвивають як тільки можуть», – сказав на відкритті посол України в Туреччині Василь Боднар.

Суботня школа при Українській спілці в Анкарі почала роботу сім років тому за сприяння та підтримки посольства України в Туреччині. 

«Неймовірно приємно бачити, що з кожним роком наша родина - наша громада тут, в Туреччині, в Анкарі, зростає. Цього року в нас багато дітей і це велике щастя», – сказала голова Української спілки в Анкарі Ірина Амбаркютюкоглу.

В українській суботній школі в Анкарі стартував новий навчальний рік / Фото: Ольга Будник, Укрінформ

Окрім груп шкільного віку, в українській суботній школі в Анкарі діє група раннього розвитку для дітей віком 3-5 років. 

«Україна родина – основа нашого суспільства. Діти одержують там перші свої моральні. Але це не лише кровні зв'язки, це не лише, хто поруч із нами вдома. Це всі – ми: учні, вчителі, батьки, помічники. Мені хотілося б, щоб саме в цьому році ми не забували про єднання нашої великої української родини і щоб цей новий навчальний рік був символом єдності нашої анкарської української родини. Разом ми – сила, разом ми незламн», – сказала координаторка української суботньої школи в Анкарі Анна Полат.

Українська школа в Анкарі пропонує комплексний підхід у вивченні української мови, літератури, культури та традицій українців, танцювального та образотворчого мистецтва, музики, а також пропонує заняття з англійської мови, спортивні заняття та ін.

Як повідомляв Укрінформ, у нідерландському місті Маастрихт відкривається українська суботня школа – освітній центр «Крила».

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-