Україну представили на фестивалі їжі та танцю у Брюсселі

Україну представили на фестивалі їжі та танцю у Брюсселі

Фото
Укрінформ
У Брюсселі за підтримки посольства України в Королівстві Бельгія відбувся фестиваль вуличної їжі та танцю, який представив гастрономію та фольклор трьох країн Східної Європи: України, Румунії та Молдови.

Як передає Укрінформ, про це посольство повідомило на своїй фейсбук-сторінці.

Для всіх присутніх дивовижну атмосферу створили вишукані страви, традиційні танці та пісні, народні костюми та торговці, що належать до трьох громад.

 «Україна, Молдова та Румунія мають давні спільні глибокі культурні зв'язки. Сьогоднішній фестиваль – про нашу культуру та багаті традиції, які нас об'єднують. Краса нашого національного зв'язку – українського, румунського, молдовського – у цінностях, які ми поділяємо: сім'я, громада та глибока повага до наших традицій», – зазначила під час відкриття фестивалю Тимчасовий повірений у справах України в Королівстві Бельгія Наталія Аношина.

Серед українських смаколиків, якими пригощали гостей, особливе місце посідав український борщ, внесений до Списку нематеріальної культурної спадщини ЮНЕСКО.

Посольство подякувало організаторам цього фестивалю, а також послу Румунії пані Андреа Пастарнац (Andreea Păstârnac), послу Молдови пану Віорелу Чіботару (Viorel Cibotaru), молдовським та румунським колегам і друзям.

Особлива подяка висловлена українській громаді й українській організації «Union of the UN Peacekeepers in Kharkiv» за участь і зусилля для проведення цього заходу.

Нагадаємо, у свято Різдва Богородиці відбулася щорічна проща українців Бельгії до Санктуарію в Банньо, яка зібрала понад тисячу прочан та була присвячена молитві за справедливий мир в Україні, її перемогу, а також за українських воїнів та усіх полонених українців.

Фото: Embassy of Ukraine in the Kingdom of Belgium / Фейсбук

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-