«Борщ івент» в Пекіні. Українці познайомили китайських друзів із гордістю національної кухні

«Борщ івент» в Пекіні. Українці познайомили китайських друзів із гордістю національної кухні

Фото
Укрінформ
Українці Пекіна разом із дипломатами посольства України в КНР провели «День борщу» і познайомили своїх китайських друзів із різними видами та смаками головної страви української кухні та особливостями її приготування.

Про це передає власний кореспондент Укрінформу в Китаї.

Захід, що проходив на території української амбасади, відвідали понад 200 гостей, переважна більшість яких китайці та громадяни інших країн, які проживають у Пекіні, котрі зацікавились традиційною українською кухнею.

«Національна кухня відображає культуру кожного народу. Головною гордістю української кухні є борщ, традиційно гарячий і червоний», – сказала у своєму вітанні т.в.о. керівника посольства Жанна Лещинська.

Вона підкреслила, що червоний символізує кров українців, а гарячий – їхнє серце.

«Сьогодні ви маєте можливість спробувати трохи української культури та сподіваюся, Україна ще більше сподобається вам, стане ближчою до вас і ви станете трішки українцями», – додала Лещинська, звертаючись до присутніх.

Вона також подякувала українській громаді за організацію цього заходу і висловила сподівання на продовження знайомства китайців з українською культурою і традиціями.

«Борщ паті» в Пекіні. Українці познайомили китайських друзів із гордістю національної кухні / Фото: Володимир Сидоренко, Укрінформ

Під час зібрання гості мали змогу спробувати на смак сім різних видів борщу, приготовлених за традиційними українськими рецептами і приправлених сметаною та грінками з часником.

Серед них – зелений борщ, борщ із рибою, борщ із чорносливом та інші. Один борщ, який найбільше вподобали гості, власноруч приготувала китаянка, заміжня за українцем.

У рамках «Борщ івент» також були створені фотозона на українську тематику, фотогалерея українського борщу і проведений майстер-клас із приготування «Борщу Єдності» та кінопоказ про український борщ.

Нагадаємо, 1 липня 2022 року за зверненням вітчизняного МКІП український борщ внесли до Списку нематеріальної культурної спадщини ЮНЕСКО, що потребує негайної охорони.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-