У Римі урочисто відкрили Український дім

У Римі урочисто відкрили Український дім

Фото
Укрінформ
У Римі відбулося офіційне відкриття Українського дому – важливого культурного осередку, покликаного стати місцем для зустрічей українців, міжкультурного діалогу та підтримки України за кордоном.

Як передає Укрінформ, про це у Фейсбуці повідомило посольство України в Італії.

«Це простір для об'єднання, розвитку та промоції українських цінностей у самому серці Вічного міста. Щиро раді, що України стало більше в Італії!», – наголосили у диппредставництві.

Зауважимо, що при Українському домі також відкрилася Нова школа в Римі.

«Сьогодні ми зібралися всією родиною: маленькі діти у вишиванках з українськими віночками, їхні батьки, а також наші італійські друзі», – повідомили в Українському домі.

На урочистостях також були присутні другий секретар посольства України в Італії пані Олена Холявицька, представники «Нової Пошти» й українського магазину: Halyna Pryshlyakivska, Традиційні слов'янські товари Alimentari tipici dell' Est Europa і ресторану TAVERNA-SHYNOK.

«Особливо нас вразила присутність пані Тамари Tamara Sytuk-kosak, яка приїхала аж з Венеції, щоб привезти нам на відкриття коровай і заспівати гарних пісень, одну з яких на слова нашої поетеси Світлани Нікітенко Svitlana Nikitenko. Також, українська оперна співачка Anna Rakul в живому супроводі скрипки Оксана Тютюник подарували нам незабутні враження», – йдеться в дописі.

На відкриття також завітали представники школи з Болоньї, які приїхали з подарунками.

«Отець Орест дав своє благословення, і всі ми дружно, разом із дітьми, надували кульки, співали, слухали музику й спілкувалися, створюючи неповторну атмосферу українського єднання», – додали в Українському домі.

Нагадаємо, у червні у Державній бібліотеці імені Антоніо Бальдіні у Римі відкрили «Українську книжкову поличку», яка стала першою у столиці Італії.

Фото: посольство України в Італії / Фейсбук

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-