Українську мову представили на Європейському дні мов в Абу-Дабі

Українську мову представили на Європейському дні мов в Абу-Дабі

Фото
Укрінформ
В Абу-Дабі 26 вересня відбувся Європейський день мов 2024, на якому посольство України в ОАЕ разом з Українською жіночою ініціативою, українськими суботніми школами «Софія» та «Дивосвіт», ансамблями «Коралі» та «Червона Калина» представили українську мову.

Як передає Укрінформ, про це у Фейсбуці повідомила Українська жіноча ініціатива в ОАЕ (УЖІ).

Захід, організований Представництвом Європейського Союзу в ОАЕ, уже другий рік поспіль відбувся в Іспанській школі в Абу-Дабі.

«Відвідувачі українського стенда отримали можливість дізнатися цікаві факти про українську мову, її історію, взяти участь у вікторині, навчитися правильно вимовляти складні українські слова та корисні фрази. Дорослі та діти під керівництвом українських вчительок з ентузіазмом писали свої імена українською мовою та прикрашали сумки українськими словами та символікою. Найзавзятіші гості стенда отримали сувеніри з українською символікою. Окремою родзинкою стенда стала півметрова літера «Ї», яка потрапила в обʼєктив багатьох фотокамер», – йдеться в дописі.

Також подія включала концертну програму від представників Іспанії, Мальти та України.

«Глядачі були в захваті від виступів українських артистів. Так, танцювальний ансамбль «Коралі» запалив публіку Гопаком, співачка Анна Аніцой зачарувала всіх виконанням пісня «Я піду в далекі гори», а солістки ансамблю «Червона Калина» зірвали бурхливі оплески за виконання всім відомої пісні «Червона рута», – повідомили в УЖІ.

Загалом на заході були представлені 24 країни, які надали можливість відвідувачам насолодитися красою мов усього континенту та відчути культурне розмаїття Європи.

Нагадаємо, в українській школі «Дивосвіт» в Абу-Дабі презентували виставу про важливість плекання рідного слова.

Фото: Альона Гончарова

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-