Сибіга завітав до українських шкіл і зустрівся з громадою у Будапешті

Сибіга завітав до українських шкіл і зустрівся з громадою у Будапешті

Фото
Укрінформ
Міністр закордонних справ Андрій Сибіга під час візиту до Угорщини зустрівся з українською громадою, учнями та викладачами українсько-угорської школи у Будапешті, а також відвідав двомовну школу для українських дітей на базі навчально-виховного комплексу «Maszoret Avot».

Як передає Укрінформ, про це він повідомив на своїй фейсбук-сторінці.

Міністр нагадав, що нова українсько-угорська школа у Будапешті відкрила свої двері місяць тому завдяки домовленостям лідерів України Володимира Зеленського та Угорщини Віктора Орбана, досягнутих під час візиту прем’єр-міністра до Києва в липні.

«Чудовий навчальний заклад, школярі, викладачі, і сама атмосфера українства. Це те, що нам так необхідно за кордоном. Місце української сили, яке виховуватиме покоління нашої перемоги. Я глибоко вдячний усім, хто причетний до функціонування школи. Насамперед українському товариству «Дім українських традицій», яке взяло на себе управління навчальним закладом, та його керівникам – подружжю Сергія та Олени Бескоровайних. Поспілкувався із ними, викладачами, школярами. «Закомітився» допомагати всім, що необхідно для функціонування школи», – написав Сибіга.

Також він побував у ще одному унікальному навчальному закладі – офіційній двомовній школі для українських дітей на базі навчально-виховного комплексу «Maszoret Avot». Тут також запровадили з цього року навчання українською завдяки співпраці Української організації «Єдність» та Угорської автономної ортодоксальної єврейської громади.

«Дуже хороша атмосфера, юні українці, викладачі та керівництво. Будемо теж допомагати тим, що необхідно», – запевнив міністр.

Не менш важливою була зустріч Сибіги з українською громадою Угорщини.

«Як я і казав, це тепер обовʼязковий елемент моїх візитів. Українці в Угорщині – це важлива частина нашої великої родини, української політичної нації та глобального українства. Подякував нашим людям за участь в акціях на підтримку України, активну позицію, роботу з місцевою та державною владою. Все це має вагомий вплив», – наголосив він.

Окремо очільник МЗС висловив вдячність за підтримку Україні в ці надскладні часи.

«Глобальне українство – це наша сила. І ми зробимо все для того, щоб українці за кордоном відчували звʼязок зі своєю державою та її турботу. Максимально спростимо доступ до консульських послуг і зробимо його аналогом «Дії» за простотою користування. За підтримки депутатів, сподіваюся, ухвалимо закон про множинне громадянство. Будемо відкривати українські центри та нові представництва Українського інституту. Багато ініціатив в роботі, але мета одна – збереження єдності української всесвітньої спільноти, всього нашого великого народу», – додав Сибіга.

Нагадаємо, міністр закордонних справ України Андрій Сибіга в рамках офіційного візиту до Республіки Молдова завітав до Українського дому та гімназії імені Тараса Шевченка у Кишиневі.

Фото: Andrij Sybiha / Фейсбук

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-