У вітанні з Днем захисників і захисниць СКУ закликав НАТО запросити Україну до Альянсу

У вітанні з Днем захисників і захисниць СКУ закликав НАТО запросити Україну до Альянсу

Укрінформ
Світовий конгрес українців (СКУ) у День захисників та захисниць України 1 жовтня закликав НАТО надати Києву запрошення для вступу до Північноатлантичного альянсу.

Як передає Укрінформ, про це йдеться на сайті СКУ.

В організації наголосили, що в сучасних геополітичних обставинах вагання деяких країн НАТО щодо членства України в Альянсі є вразливістю, яку використовує Москва та її союзники. Ця нерішучість підриває довіру до НАТО і підбадьорює його противників. 

«У День захисників та захисниць України ми укотре закликаємо лідерів НАТО запросити Україну до початку перемовин про вступ. Таке стратегічно важливе рішення не лише прокладає шлях до справедливого та тривалого миру в Україні, але й зміцнює обороноздатність Альянсу і підтверджує його відданість протидії російському імперіалізму. Щоб зупинити російську загрозу маємо діяти сміливо та рішуче!», – наголосив Ґрод.

Читайте також: У НАТО наголошують, що й надалі надаватимуть потужну підтримку Україні на шляху до членства в альянсі

Також СКУ висловив глибоку вдячність усім захисникам і захисницям України – тим, хто зупинив російського агресора, тим, хто захищає Європу та світ від подальшого вторгнення.

У конгресі нагадали, що вже понад 2,5 роки СКУ підтримує Збройні сили України через ініціативу Unite With Ukraine. Ця програма забезпечує українських захисників необхідним військовим обладнанням, таким як броньовані машини, дрони, тактичні медичні засоби та інші критично важливі засоби, які допомагають щодня рятувати життя українських героїв.

«СКУ та світова українська громада твердо стоять поруч з захисниками України і ми будемо продовжувати це робити допоки Україна не переможе, а Росія не буде переможена. Ми закликаємо всіх, хто підтримує свободу та демократію, приєднуватись до нашої кампанії Unite With Ukraine і зробити пожертву сьогодні на сайті unitewithukraine.com», – заявив президент СКУ Павло Ґрод.

У конгресі наголосили, що боротьба України є не лише змаганням за її власну свободу, незалежність та суверенітет. Це – битва за свободу усієї Європи та цінності, які лежать в основі демократичних суспільств у всьому світі. Збройні Сили України відіграли ключову роль у підтримці миру, добробуту та стабільності в Європі та у ширшій євроатлантичній спільноті.

Нагадаємо, президент Володимир Зеленський привітав українських воїнів із Днем захисників і захисниць України. Він відзначив, що сьогодні – той день, завдяки якому є завтра, а ми стоїмо тут, на своїй землі, у своїй столиці.

Фото: СКУ

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-