Відбувся перший в Ізраїлі показ фільму «Тіні забутих предків»

Відбувся перший в Ізраїлі показ фільму «Тіні забутих предків»

Фото
Укрінформ
У Тель-Авіві в рамках кіноклубу «Знято в Україні» (Cinema club «Created in Ukraine») пройшов перший в Ізраїлі показ шедевра українського кіно «Тіні забутих предків», присвячений 100-літтю з дня народження режисера Сергій Параджанова.

Як передає Укрінформ, про це у Фейсбуці повідомило посольство України в Ізраїлі.

Перед показом до присутніх звернувся посол України в Ізраїлі Євген Корнійчук, який зазначив, що українська культура та мистецтво, попри численні заборони в радянські часи, усе ж намагалася знаходити свій шлях.

Він наголосив, що «Тіні забутих предків» по праву стали частиною українського культурного надбання та увійшли в історію світового кінематографа як один із безсмертних шедеврів.

Посольство подякувало представникам громади та поціновувачам українського кіно, у тому числі послу Вірменії в Ізраїлі А.Акопяну, які стали учасниками цього вечора.

«Неймовірну атмосферу фільму доповнювала виставка акварелей Віктора Гіршмана (м. Реховот) «Спогади про рідні Карпати», а також DJ-set із поєднання сучасної музики та гуцульських мотивів», – додали в посольстві. 

Нагадаємо, на початку вересня у Тель-Авіві відбулася виставка ізраїльського фотомитця Ереца Кагановича «Біженці вдруге», яка розповідає особисті історії двадцяти українок та українців, що знайшли прихисток в Ізраїлі після початку повномасштабного вторгнення росії в Україну, та зіткнулись в цій країні із жахливими наслідками терористичного нападу 7 жовтня 2023 року.

Фото: Тетяна Гур

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-