Канадські благодійники відправили в Україну обладнання для розмінування

Канадські благодійники відправили в Україну обладнання для розмінування

Укрінформ
Канадська благодійна організація «Mriya Aid» відправила в Україну сучасне обладнання для гуманітарного розмінування на 230 тис. дол.

Про це кореспонденту Укрінформу повідомила голова правління «Mriya Aid» Леся Ґрейнджер.

За її словами, до складу вантажу увійшли металошукачі, захисні костюми, спеціалізовані інструменти для розмінування та освітлювальні пристрої, що значно покращить ефективність та безпеку роботи саперів.

Обладнання, виготовлене американською компанією Safe Pro Group, передане Державній спеціальній службі транспорту Міністерства оборони України.

Ґрейнджер додала, що лише цього року її організація допомогла навчити й отримати міжнародну сертифікацію понад 130 саперам з різних українських підрозділів.

«Ми бачимо, що кожна служба потребує таких спеціалістів, які вміють використовувати найсучасніше обладнання», – сказала вона.

Загалом після початку повномасштабного російського вторгнення Mriya Aid вже передала України різноманітної гуманітарної допомоги на 10 млн канадських дол. (близько 7,6 млн дол. США).

Як повідомлялося, «Mriya Aid» була заснована в лютому 2022 року канадськими фахівцями з безпеки і менеджменту та колишніми військовими. Вони назвали свою організацію на честь найбільшого у світі літака українського виробництва Ан-225 «Мрія», який використовувався для транспортування гуманітарної допомоги в різні країни світу.

З перших днів війни волонтери «Mriya Aid» зосередилися на підтримці українських військових, щоб забезпечити виживання як на індивідуальному рівні на передовій, так і на соціальному рівні через медичну інфраструктуру в громадах, що постраждали від війни.

З початку війни передано 11 морських контейнерів, здійснено 19 авіаперевезень гуманітарної допомоги.

У вересні «Mriya Aid» відправила контейнер з гуманітарною допомогою для українських прифронтових цивільних лікарень та військових частин.

Фото надані «Mriya Aid»

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-