У Варшаві відбудеться акція на підтримку українських військовополонених

У Варшаві відбудеться акція на підтримку українських військовополонених

Укрінформ
У Варшаві 5 жовтня відбудеться акція на підтримку українських військовополонених «Повернення додому», яка стане частиною синхронних міжнародних протестів, що одночасно пройдуть у різних містах і країнах світу.

Як передає Укрінформ, про це повідомляє PAP.

Ініціаторами акції є польсько-українська ініціатива Wspólnie PoMoc (Разом по Міць) у Польщі та Всеукраїнська громадська організація «Територія Жінок».

Захід розпочнеться у суботу о 17:00 біля Кінотеки в Палаці культури та науки у столиці Польщі.

Мета акції – привернути увагу до важкої долі українських військовополонених, що перебувають у російському полоні, і підтримати їхні родини, які щодня живуть в очікуванні повернення своїх близьких.

Основна ціль протесту – наголосити на порушенні прав тисяч українських полонених, які страждають від тортур і нелюдських умов ув’язнення.

Організатори хочуть підкреслити, що демократичні цінності, такі як людське життя та гідність, щоденно зневажаються агресією Росії.

Читайте також: «Спільнота родин Оленівки»: За кордоном мало знають про катування росіянами українських військових

Акція також стане нагадуванням для європейської спільноти, що мир у Європі значною мірою залежить від українських солдатів, які, ризикуючи життям, стримують російську агресію.

Захід буде супроводжуватись історіями полонених. До участі запрошуються усі, кому небайдужа доля українських полонених.

Організатори хочуть, щоб акція стала не тільки знаком підтримки для полонених і їхніх родин, нагадуванням світу про російські злочини та порушення цією країною міжнародних договорів, але й об'єднала українські громади по всьому світу та започаткувала традицію глобальних синхронних протестів.

Нагадаємо, українців з країн усього світу запросили до участі у всесвітній акції на підтримку українських військовополонених «Повернення додому», яка відбудеться 5 жовтня у двох форматах – офлайн та онлайн.

Фото: Олексій Євстіфєєв

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-