В Ірландії під час всеукраїнської прощі помолилися за мир в Україні

В Ірландії під час всеукраїнської прощі помолилися за мир в Україні

Фото
Укрінформ
Українці з усієї Ірландії здійснили 5 жовтня всеукраїнське паломництво до містечка Нок, під час якого молилися за справедливий мир в Україні.

Як передає Укрінформ, про це у Фейсбуці повідомила Українська греко-католицька церква в Дубліні.

Подія відбулася під проводом владики Кеннета Новаківського, апостольського візитатора для українців греко-католиків Ірландії та Північної Ірландії.

Від дублінської громади було організовано два автобуси загальною кількістю прочан у 100 осіб, а також були й ті, що поїхали своїм транспортом.

Молитовна програма прощі складалася з Божественної літургії, яка пройшла в головному храмі Ноку, базиліці Пречистої Діви, а очолив її владика Кеннет Новаківський.

Разом з владикою біля вівтаря співслужило українське духовенство, яке служить в Ірландії: о. Василь Корніцький (Дублін), о. Роман Лагіш (Лімерик), о. Тарас Федоренко (Слайґо), о. Роман Білецький (Корк), а також о. Марко Семеген, ректор собору Святої Софії в Римі та о. Віталій Федун із Лондонської єпархії Пресвятої родини.

Наприкінці владика Кеннет Новаківський подякував усім українцям, які приєдналися до сьогоднішньої спільної молитви у Ноку.

Після літургії усі охочі могли пообідати та поспілкуватися один з одним у місцевому кафетерію.

Нагадаємо, під час прощі до чудотворної Чорної Мадонни у базиліці Святої Анни в німецькому місті Альтьоттінґ численна українська громада об’єдналася в молитві за справедливий мир для України.

Фото: Мар'яна Дмуховська

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-