Посол у Чехії відвідав Український центр у Брно

Посол у Чехії відвідав Український центр у Брно

Укрінформ
Посол Василь Зварич разом з консулом України в Брно Ганною Прошко 8 жовтня відвідали створений на початку повномасштабної агресії РФ Український центр –  осередок української мови, культури та допомоги вимушеним тимчасово переміщеним українцям.

Як передає Укрінформ, про це у Фейсбуці повідомило посольство України в Чехії.

Зауважується, що центр організували учасниці української громадської організації «Українська ініціатива Південної Моравії», яка цього року відзначила своє 10-річчя з дня заснування.

Василь Зварич зустрівся з керівником організації Ільнарою Дудаш, куратором української суботньої школи при центрі Іриною Забіякою та комунікатором ініціативи Марією Коротковою.

Посол вручив їм подяки «За особистий вагомий внесок у зміцнення Збройних Сил України в умовах російської агресії, збереження української культури та мови за кордоном, створення позитивного іміджу України, розвиток українсько-чеських дружніх відносин та з нагоди 10-річчя організації».

Нагадаємо, Українська ініціатива Південної Моравії відсвяткувала 10 років своєї діяльності 20 вересня.

За всі роки ця організація змогла розвинути суботню школу, збагатити хорові та сольні виступи, всіляко підтримувати українську культуру, дбати про могили історичної спадщини, заснувати Український центр у Брно, допомагати переселенцям тощо.

Фото: Velvyslanectví Ukrajiny v České republice / Фейсбук

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-